Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2009


Maďarské jezero FERTŐ: Plavali jsme i o prázdninách

Zrakově postižení plavci z řad studentů UK Praha, kteří navštěvují pravidelně tréninky Centra pohybových aktivit, nezaháleli ani o prázdninách. Po celoroční přípravě na bazénu Tyršova domu se dne 11. 7. 2009 zúčastnila skupina ZP plavců ve složení Martin Štěpánek (FTVS UK) – kat. B3, Martin Dráb (MFF UK) – kat. B2 a Jan Zikl (PF UK) kat. B3 závodů na volné vodě.

Pokračování

28. srpna 2009


Bohemisti všech zemí, spojte se! Aneb Letní škola slovanských studií

Pohled na LŠSS očima francouzského studenta.

Pokračování

24. srpna 2009


V Letní škole slovanských studií se prolnul celý svět

Letní škola slovanských studií, kterou pořádá Ústav bohemistických studií FF Univerzity Karlovy, vstoupila do svého předposledního týdne. Kromě dalších zajímavých procházek, výletů a kulturních akcí studenty čekalo i společné fotografování v atriu Karolina.

Pokračování

22. srpna 2009


Letní škola slovanských studií, týden druhý

Vyšehrad, Stavovské divadlo, Lidice, Kersko, Strž, Tábor, Mariánské Lázně... Tato místa už nejsou pro studenty Letní školy slovanských studií jen neznámými body na mapě. Seznámit se s nimi mohli během svého druhého týdne pobytu v České republice. Nechyběly opět ani koncerty, promítání a zpívání českých písní v klubovně koleje.

Pokračování

16. srpna 2009


Studenti MFF UK uspěli v mezinárodní soutěži Imagine Cup

Soutěž Imagine Cup vyhlašuje společnost Microsoft. Letošního sedmého ročníku, jehož zadání znělo „Představte si svět, kde technologie řeší nejpalčivější problémy současnosti“, se zúčastnilo přes 300 000 studentů ze 124 zemí. Do celosvětového finále v Káhiře postoupilo 149 týmů ze 70 zemí, ti nejlepší si rozdělili odměny ve výši 288 000 USD. V kategorii Roboti a algoritmy měli soutěžící za úkol během 24 hodin naprogramovat speciálního robota tak, aby dokázal vyhrát v boji s konkurenčním protivníkem. První místo obsadil Lukáš Perůtka, šestý byl Imro Živčák, oba z Matematicko-fyzikální fakulty UK.

Pokračování

12. srpna 2009


Letní škola slovanských studií, týden první

Studenti ze 37 zemí celého světa se sjeli první srpnový den do Prahy, aby se ve Velké aule Karolina zúčastnili slavnostního zahájení Letní školy slovanských studií, kterou pořádá Ústav bohemistických studií FF Univerzity Karlovy. Ještě týž den je čekaly rozřazovací testy, na jejichž základě byli rozděleni do 25 kurzů ve 4 úrovních – od začátečníků až po pokročilé. A od pondělí jim to už začalo – semináře, přednášky, koncerty a výlety.

Pokračování

9. srpna 2009




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.