Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2010


Jak Češi dobývali Kostnici

5. ročník mezinárodního sportovního turnaje  EUROKONSTANTIA 2010, největšího meziuniverzitního klání ve sportovních hrách v jižním Německu, byl prvním, kterého se zúčastnili sportovci z Univerzity Karlovy v Praze. Turnaje se zúčastnilo více než 50 týmů z Německa, České republiky, Itálie, Rakouska, Slovinska a Švýcarska. České barvy hájila dvojice plážových volejbalistů z FTVS Tomáš Pála a Jan Chalupa.

Pokračování

26. srpna 2010


Studenti UK v Domově Sue Ryder

Dobrovolnická činnost v Domově Sue Ryder má již svou tradici. Dobrovolníci pro tuto organizaci pracovali dokonce dříve, než začal fungovat samotný domov pro seniory v Praze-Michli, a to v dobročinných obchodech. Mezi těmi, kteří sem docházejí pravidelně pomáhat bez nároku na honorář, je i několik studentů Univerzity Karlovy.

Pokračování

24. srpna 2010


„Voják mírové armády“ Emil Zátopek v proměnách času a literatury

Byť doba 50 let neznamená v historii skoro nic, pro dnešní zahraniční studenty byla možná tato výrazná postava českého sportu natolik neznámá a svým způsobem vzdálenější než třeba Karel IV., že zřejmě nevěděli, kam ji zařadit, a spíše dali přednost paralelní přednášce o ústavním a politickém systému ČR. Ovšem ti, kteří přesto na Emila Zátopka přišli, byli brzy vtaženi do dramatických osudů velkého sportovce žijícího sice v krásné zemi, leč bohužel v pitomé době. Mladým, kteří v komunizmu nikdy nežili, se snad nemohlo dostat lepšího poučení o tom, jak to v takovém režimu chodí.

Pokračování

6. srpna 2010




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.