Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2013


Univerzita třetího věku FF UK nabízí až 40 kurzů. Všechny bývají plné

„Na nedostatek popularity si stěžovat nemůžeme,“ říká PhDr. Eva Drlíková, CSc., která působí jako garantka Univerzity třetího věku (U3V) Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, a přibližuje historii i současnou podobu celoživotního vzdělávání na této fakultě.

Pokračování

Adéla Limburská (FF UK), 29. srpna 2013


Letní škola připomínala Babylon. Sešli se v ní studenti z 35 zemí

Celé čtyři týdny se zájemci o studium češtiny scházeli v posluchárnách Filozofické fakulty UK, na exkurzích, výletech či diskusích, aby se seznámili se základy jazyka i české kultury nebo si své pokročilé znalosti ještě více zdokonalili. Jejich úsilí bylo korunováno ve čtvrtek 22. srpna, kdy převzali z rukou svých lektorů certifikáty o úspěšném absolvování Letní školy slovanských studií.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 23. srpna 2013


Studenti letní školy prozkoumali Národní divadlo od podzemí po střechu

Prohlídkou Národního divadla si zpestřili pobyt v Praze studenti 57. ročníku Letní školy slovanských studií, kterou pořádá Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty UK. Návštěva divadla volně navázala na přednášku prof. PhDr. Romana Prahla, CSc., nazvanou Zlatá kaplička a přednášku Národní divadlo a jeho archiv Mgr. Zdeňky Benešové.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 20. srpna 2013


Problémy sociálně slabých nejsou tak černobílé, jak se zdá, říká studentka ETF

Nejdříve jako dobrovolnice pomáhala malému chlapci ze sociálně vyloučené lokality s učením. Postupně Mgr. Zuzana Kalčíková přišla na to, že práce se sociálně slabšími je to, čemu by se v životě chtěla naplno věnovat. Nastoupila do společnosti Člověk v tísni a přihlásila se na Evangelickou teologickou fakultu UK, kde prvním rokem studuje obor pastorační a sociální práce.

Pokračování

Helena Stinglová, 15. srpna 2013


Pro studium vietnamské politiky chybí podklady, pracujeme na nich

Doktorandka Mgr. Lada Homutová z Ústavu politologie Filozofické fakulty UK získala druhé místo v soutěži o nejlepší studentskou práci v oblasti asijských studií. Mladá badatelka se zabývá současnou vietnamskou politikou a ve Vietnamu, který navštívila již dvakrát, tráví letošní léto.

Pokračování

Adéla Limburská (FF UK), 14. srpna 2013


Student FSV získal stáž v Evropském parlamentu. Byl prostě nejlepší

Martin Kryšpín Vimmr studuje v magisterském programu politologii na FSV UK. Čas od 7. do 21. července trávil nikoliv u vody, ale na mezinárodní odborné konferenci věnované komunální politice. Jako ocenění za vynikající výsledky u závěrečných zkoušek získal mj. měsíční stáž v Evropském parlamentu.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 7. srpna 2013


Studenti práv jedou na Jiráskův Hronov. Na festivalu představí své nastudování Kytice

Na Jiráskově Hronově, srpnovém festivalu amatérského divadla, bude jedním z vrcholů programu Kytice, inscenace Divadelního souboru Korek. Ten vznikl před rokem a půl při Právnické fakultě UK díky iniciativě studentů Jana Holce a Václava Hodonického.

Pokračování

Helena Stinglová, 2. srpna 2013


Studenti se speciálními potřebami mají nárok na různé formy podpory

Pro úspěšné absolvování vysoké školy někdy nestačí jen studijní úsilí, v některých momentech je třeba překonat i překážky kladené do cesty okolním prostředím. Pomocnou ruku při jejich zdolávání nabízí systém podpory studentů se speciálními potřebami, jehož podobu na FF UK v rozhovoru přiblížil PhDr. David Čáp, koordinátor péče o studenty se speciálními potřebami.

Pokračování

Martin Linhart (FF UK), 1. srpna 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.