Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2014


Z domova na fakultu to mám 70 kilometrů, ideální vzdálenost, říká Matěj Zahálka

Až se během léta vydáte na výlet do Českého středohoří, bedlivě sledujte, kdo vás předjíždí na kole, možná to bude Matěj Zahálka. Dvacetiletý student 1. ročníku oboru tělesná výchova a sport na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK patří k mladé naději české silniční cyklistiky.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 27. srpna 2014


I když žáci ve škole lingvistiku nemají, mohou se účastnit mezinárodní olympiády

Organizační tým složený z bakalářských, magisterských a doktorandských studentů FF UK a MFF UK tento rok už potřetí v řadě vyslal reprezentanty z řad středoškoláků na mezinárodní kolo Lingvistické olympiády (International Linguistics Olympiad).

Pokračování

red., 27. srpna 2014


Divadelní soubor Viníci zahraje na konec akademického roku komedii

Původně chtěla vytvořit skupinu, kterou by spojovalo nadšení pro divadlo a prostřednictvím které by mohla pokračovat v pilování svých hereckých dovedností. Nakonec se však Bc. Magdalena Hrdinová, studentka Přírodovědecké fakulty UK, proměnila z herečky v režisérku. Při fakultě se jí podařilo sestavit divadelní soubor Viníci.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. srpna 2014


Mořské želvy čelí smrtelným nástrahám. K jejich záchraně přispívají i studentky UK

Na světě dnes žije sedm druhů mořských želv, jak dlouho tomu tak bude, může vysokou měrou ovlivnit člověk. Lidé totiž patří k největším nepřátelům těchto plazů a významně přispěli k tomu, že v současné době patří na seznam živočišných druhů, kterým hrozí vyhynutí.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 19. srpna 2014


Studenti Filozofické fakulty odkrývají pohřebiště z doby bronzové

Odborná praxe spojená se záchranou akutně ohrožené archeologické lokality. Tak by se dal v kostce shrnout téměř měsíční terénní výzkum ve Vojenicích na Podorlicku, na kterém se výrazně podílejí studenti magisterského stupně studia pravěké a středověké archeologie Filozofické fakulty UK.

Pokračování

Mgr. Tomáš Chmela, Ústav pro archeologii, 5. srpna 2014


S Erasmem rok na UK: Přednášky prof. Halíka byly skvělé, vzpomíná student

Ve statistikách, jež každé léto vydává Evropská komise, se Univerzita Karlova pravidelně umisťuje na čelných příčkách v počtu studentů, kteří na UK přicestovali ze zahraničí v rámci Erasmu. Na UK míří pod záštitou tohoto programu nejčastěji studenti z Německa, odkud pochází i Christoph Mauerer, jenž strávil na UK právě končící akademický rok.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 1. srpna 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.