Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2016


Juniorská univerzita je za dveřmi. Šanci „studovat“ dostane 200 zájemců

Univerzita Karlova dnes spustila registraci do druhého ročníku své Juniorské univerzity. Zájemci z řad středoškolských studentů se během třech měsíců budou moci zúčastnit přednášek vybraných fakult, prohlédnout si historické univerzitní budovy a získat podrobné informace o studiu na nejstarší české univerzitě.

Pokračování

red., 25. srpna 2016


Osvětové akce k diabetu mají praktický dopad na zdraví účastníků

Studentka 1. lékařské fakulty UK Kristýna Kučerová spolu s kolegy zpracovala výsledky získané při osvětové akci v šesti českých městech v listopadu 2015 u příležitosti Světového dne diabetu. Lidé si mohli nechat u stánků změřit hodnoty cukru v krvi (glykémii), krevní tlak, tělesný tuk i obvod pasu. Pokud údaje nebyly v normě, studenti jim doporučili návštěvu lékaře.

Pokračování

1. LF UK, 24. srpna 2016


Ve správnou dobu správné rozhodnutí: studium na UK & olympiáda v Riu 2016

Správně se rozhodnout je umění, které šestadvacetiletá studentka magisterského oboru molekulární biologie na Univerzitě Karlově v Praze a jediná reprezentantka České republiky v moderním pětiboji žen na letní olympiádě v Riu de Janeiru Barbora Kodedová umí na jedničku.

Dnes zahajuje svůj individuální olympijský závod v základním šermířském kole jako první z českých zástupců, 19. 8. pak pokračuje dalšími sporty moderního pětiboje.

Pokračování

Petra Adamková, 18. srpna 2016


UK fandí svým studentům! Dnes se v Riu představí plavci

Hned první den letošní olympiády v Rio de Janeiru zasáhnou do dění plavci – sportovci Univerzity Karlovy.  V polohovém závodě na 400  m mužů se ve 2. předkole nejprve představí Pavel Janeček, student FTVS, ve stejném závodě žen o hodinu později potom ve 4. předkole Barbora Závadová, studentka sociologie na FF UK. O den později, tedy v neděli 7. 8., nastoupí do soutěže plavců ve 4. předkole na 100 m znak žen i Simona Baumrtová, doktorandka kinantropologie na FTVS. Svoji druhou disciplínu – znak žen na 200 m předvede Simona šestý den olympiády 11. 8. ve 2. předkole.

Pokračování

Petra Adámková, 6. srpna 2016




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.