Výpis článků z archivu za měsíc: Září 2011


Nabídka sportovních akcí zimní semestr 2011-12

Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů Univerzity Karlovy nabízí studentům Univerzity Karlovy nové kurzy na zimní semestr 2011/012. Přinášíme jejich přehled.

Pokračování

23. září 2011


Nebrzdím. Ovšem kdybych upadl, tak bych asi nemusel už nic řešit...

Ondřej Suchý si 18. září v Opavě dojel pro zlatou medaili na Absolutním mistrovství českých vysokých škol v in-line bruslení. Na trati dlouhé 21 kilometrů se student druhého ročníku FTVS UK pohyboval průměrnou rychlostí přes 36 km/hod a zdolal ji za 36 minut. V závodě pořádaném Univerzitním sportovním klubem při Slezské univerzitě v Opavě obstál v konkurenci osmdesáti čtyř mužů. Úspěšného bruslaře, který by moc rád jel na olympiádu, jsme vzápětí vyzpovídali i my.

Pokračování

23. září 2011


Erasmus. Pořadové číslo 10.000. Budoucí právnička na zkušené ve Francii

Pavlína Sýkorová si v rámci programu Erasmus vybrala možnost studovat na univerzitě v Lille. Deset měsíců strávila na právnické fakultě v severní Francii. Hned ze začátku ji ovšem stíhalo jedno překvapení za druhým – bydlení, vaření, systém zkoušek, ale i návštěva knihovny jsou prostě jiné než u nás.

Pokračování

19. září 2011


Hodně cvičících studentů je úspěch. Ale umíme i vyhrávat v soutěžích

Jedním z vyvrcholení celoroční práce Katedry tělesné výchovy na PřF UK a činnosti vysokoškolských sportovních klubů, které fungují na půdě fakulty, je soustředění v univerzitním výcvikovém středisku na Albeři. Letos se konalo od 7. do 14. srpna. „Každoročně se zde scházejí studenti, absolventi, členové a přátelé VSK i zaměstnanci fakulty v počtu asi sto padesáti účastníků. Albeř je pro nás sportovní, ale i kulturní a srdeční záležitost,“ říká Mgr. Jan Zachař, asistent KTV PřF UK a předseda VSK.

Pokračování

15. září 2011


Třetí ročník studentského Jarmarku se blíží

Ve čtvrtek 6. října odstartuje na Ovocném trhu již třetím rokem studentský festival Jarmark pořádaný Studentskou unií UK za podpory Univerzity Karlovy. Festival jako každoročně bude patřit studentům, které zajímá dění na univerzitě, a přivítá studenty nové. Na všechny čeká přepestrá paleta nejen kulturního vyžití.

Pokračování

8. září 2011


Dobrovolníkem se může stát kdokoli z nás - třeba hned zítra

Možná máte chuť a čas někomu pomáhat, ale nevíte, kde začít. Co je a co není k dobrovolničení potřeba a co můžete očekávat, jsme se zeptali PhDr. Jiřího Tošnera, předsedy občanského sdružení HESTIA, které se dobrovolnictví věnuje už 18. rokem a pravidelně v této oblasti spolupracuje i s Univerzitou Karlovou.

Pokračování

7. září 2011


I ty se můžeš stát Miss UK!

Poprvé v historii UK spolupořádá Studentská unie Univerzity Karlovy oficiální soutěž krásy. Zúčastnit se mohou všechny studentky UK. První prosincový den v klubu Roxy zvolí odborná porota Miss UK. Ale nejen to. Návštěvníci akce sami rozhodnou, kdo se stane Miss sympatie UK a na stránkách Expresradia proběhne také internetové hlasování o Miss Internet.

Pokračování

5. září 2011




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.