30. března 2007

Na Prádle hrají Paničky

V pátek od 19 hodin bude mít v Divadle Na Prádle (Besední 3, Malá Strana-Újezd) premiéru Shakespearova komedie Veselé paničky windsorské.

Kdo si však myslí, že Shakespeare je doménou pouze profesionálních souborů, bude překvapen. Se světoznámým dramatikem se tentokrát rozhodli poprat studenti anglistiky Filozofické fakulty Karlovy univerzity. Představení odehrají v jazyce, který je jim hned po češtině nejbližší, tedy anglicky.

„Nejde nám o to dělat umění, inscenace má mít vzdělávací účel,“ vysvětluje jeden z účastníků projektu Ondřej Slowik. „Chceme českému publiku přiblížit shakespearovskou angličtinu. A také se pobavit.“

Inscenaci se studenty nacvičil John Martlew, který v letech 1989-98 vedl na filozofické fakultě jazykový seminář. Za jeho působení na škole vznikl divadelní kroužek, který seznamoval studenty s britskou dramatikou.

„Všechno si vlastně děláme sami, spolužačka šije kostýmy, zkoušíme u Johna v obýváku, takže o nějakých profesionálních podmínkách nemůže být řeč,“ říká Ondra.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.