19. května 2008

prof. MUDr. Michal Kršek, CSc.

Prof. Michal Kršek vykazuje za posledních 10 let zaměstnání nejprve coby odborný asistent a posléze docent III. interní kliniky 1. LF UK významnou pedagogickou i vědeckou aktivitou. Mimo to se stal vyhlášeným lékařem- endokrinologem s vysokým kreditem nejen doma, ale i v zahraničí. Prof. doc. Michal Kršek naplnil svojí pedagogickou činností všechny oblasti, které tato na fakultě představuje, vyučoval jak propedeutické, tak klinické interní disciplíny, věnoval se osvětové činnosti, vyučoval v rámci celoživotního vzdělávání lékařů (IPVZ) a podílel se významnou měrou na tvorbě učebnicových a e-learningových materiálů.

            Ve své vědecké práci osvědčil vysokou erudici, za níž hovoří aktuální citační ohlas jeho prací (330 ve Web of Science, 298x bez autocitací). Publikoval monografickou práci Cushingův syndrom,32 původních prací, 16 prací přehledných, je spoluautorem 3 kapitol v monografiích. Vedle vlastní vědecké práce působil jako konzultant úspěšně obhájivších studentů doktorandského studia a sám nyní 2 vede jako školitel.

            Prof. MUDr. Michal Kršek, CSc., je významnou a široce uznávanou vědeckou osobností v oboru endokrinologie. Jeho pedagogické působení v pregraduální i postgraduální výuce má dlouhodobý charakter. Výsledky jeho vědecké práce jsou vysoce hodnoceny a jsou jednoznačně přínosem pro českou endokrinologii a vědu.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.