19. května 2008

Prof. MUDr. Jan Peregrin, CSc.


Prof. MUDr. Jan Peregrin, CSc. se po celou dobu své vědecké činnosti věnuje intervenční radiologii. Do současnosti byl hlavním řešitelem 5 výzkumných IGA MZ ČR a GA ČR, dále byl spoluřešitelem dalších 5 projektů IGA. Publikoval 2 vědecké monografie (1 jako první autor),  114 původních prací, z toho 34 s IF, z toho 9 prvoautorských.  15x přednášel jako pozvaný řečník  na mezinárodních akcích. Je autorem 1 patentu. Počet citací v době vypracování tohoto shrnutí dosahuje 167 dle SCI ( bez autocitací). Doc. Peregrin se intenzivně zapojuje do postgraduálního vědeckého studia, a to jako dlouholetý člen zkušební komise a oborové rady radiologie na Lékařské fakultě v Hradci Králové, UK v Praze.  Je školitelem specialistou dvou kolegů, kteří již PGS úspěšně dokončili.

            Prof. Peregrin výborně reprezentuje obor radiologie a především intervenční radiologie v zahraničí. Mimo jiné je mnohaletým členem výboru CIRSE (Evropská společnost kardiovaskulární a intervenční radiologie), kde od roku 2005 zastává funkci pokladníka výkonné části výboru. Svou činnost v mezinárodních odborných organizacích zaměřuje na propagaci české radiologie a její začlenění do mezinárodní výzkumné sítě pracovišť. V současnosti zastává prof. Peregrin také funkci předsedy výboru České společnosti intervenční radiologie JEP.

            Co se týče pregraduální výukové činnosti v oboru, tuto prof. Peregrin započal již v letech 1984 – 1987 jako odborný asistent na Univerzitě v Kuvajtu.  Od roku 1993, tedy již 14. rokem soustavně vyučuje jako externí učitel oboru radiologie na 3. LF UK v Praze (doloženo potvrzeními děkanů), a to jak v české tak zahraniční výuce. V posledních 3 letech je také zapojován do výuky na LF v HK, UK v Praze.  Postgraduální činnost kolegy je velmi rozsáhlá, potvrzuje to řada vyzvaných sdělení, organizace vzdělávacích akcí a především funkce vedoucího subkatedry intervenční radiologie IPVZ.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.