19. května 2008

Prof. MUDr Miroslav Zavoral PhD.

Prof. MUDr Miroslav Zavoral PhD. se vypracoval v průběhu své 25-leté profesionální kariéry na významného představitele oboru gastroenterologie. Jeho vědecká činnost zahrnuje tři tématické okruhy: digestivní endoskopii, choroby střevní a choroby břišní kliniky. Publikoval dvě monografie, 78 prací v odborných časopisech, z toho prací v časopisech s IF je 18, citovaných prací 11 a počet citačních ohlasů dle WOS 119. Tyto publikace řeší otázky klinické, výzkumné, pedagogické i zdravotnicko-společenské. Tímto pojetím se autor prezentuje nejen jako osobnost odborně kvalifikovaná, ale také inventní a organizačně schopná. Prof. Zavoral byl dosud hlavním řešitelem pěti grantových projektů IGA-MZ ČR, které byly dokončeny a oponovány ve stanovených termínech. Je spoluautorem patentu na konstrukci zařízení pro laserovou lithotrypsi žlučových kamenů (inteligentní laser). Podílel se významně na zavedení nových metod digestivní endoskopie a národního programu screeningu kolorektálního karcinomu v ČR. Věnuje se výchově vědeckých pracovníků jako školitel postgraduálního studijního programu na Fakultě vojenského zdravotnictví a na 1. LF UK v Praze.

            Prof. Zavoral se trvale podílí na pregraduální výuce na 1. LF i 2. LF UK v Praze. Zároveň je vedoucím Subkatedry gastroenterologie IPVZ. Pregraduální i postgraduální pedagogika na jeho pracovišti zahrnuje všechny formy klinické výuky, je detailně plánována s maximálním časovým využitím. Pregraduální výuku na interní klinice 1. LF UK v Ústřední vojenské nemocnici prof. Zavoral sám zavedl.

            Prof. Zavoral významně přispěl svou vědeckou a pedagogickou prací k současné vysoké úrovni české gastroenterologie zejména v jeho zájmových oblastech. Uznáním jeho činnosti je také pověření řadou funkcí v domácích i zahraničních odborných společnostech, včetně koncepce a organizace vzdělávání v oboru gastroenterologie.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.