2. dubna 2009

Zlepšení a rozšíření stravovacích služeb v areálu Jinonice

Koleje a menzy dne 31. března 2009 předložily členům Rady Správy areálu Jinonice a hostům z řad akademické obce UK na zasedání Rady konečnou koncepci řešení sloučení provozů stávající výdejny a bufetu.

Přesun bufetu Jinonice z dnešních prostor je vynucen změnou legislativy, která upravuje provoz veřejných stravovacích zařízení. Provoz bufetu bude přenesen po stavebních a provozních úpravách do první části výdejní linky v prostoru stávající výdejny Jinonice. Druhá část výdejní linky bude i nadále sloužit pro výdej teplých menu.

Přesun bufetu do výdejny Jinonice umožní rozšíření nabídky sortimentu bufetu, který bude moci využívat skladovacího zázemí, které současná výdejna nevyužívá a plně odpovídá všem legislativním předpisům zejména z oblasti hygieny. Největší výhodou sloučení obou provozů bude možnost využití zázemí kuchyně pro potřeby přípravy bufetových minutek a to nejen smažených jídel, ale i v případě dalších např. grilovaných pokrmů.

Rozdělení výdejní linky na bufetovou a výdejní část bude umožňovat paralelní obsluhu zákazníků v bufetu i strávníků výdejny, kteří si jdou pro teplé menu v rámci oběda.

Pro potřeby konzumace zůstane pro zákazníky otevřena spojovací chodba a v prostoru současné jídelny dojde k rozšíření míst k sezení tak, aby byl zachován dostatečný počet míst i v polední špičce pro obě skupiny zákazníků.

Úpravy stravovacích provozů budou probíhat po dobu letních prázdnin 2009, kdy je provoz bufetu a výdejny uzavřen. Provoz nového bufetu a výdejny Jinonice bude zahájen od září 2009.

O využití uvolněného prostoru po bufetu Jinonice bude rozhodovat Rada Správy areálu Jinonice, např. prostor bude využit jako studovna s možností připojení na internet.

1. dubna 2009





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.