26. března 2010

Nové kolegium rektora Univerzity Karlovy






V pátek 26. března 2010 bylo jmenováno konečné složení nového kolegia rektora Univerzity Karlovy. Kolegium – stálý poradní orgán rektora prof. RNDr. Václava Hampla, DrSc. – se skládá celkem z deseti členů.


Kolegium rektora tvoří prorektoři, kvestor a kancléř. Nově byli jmenováni čtyři členové kolegia, z toho dvě funkce byly osazeny novými tvářemi: Doc. ThDr. Martin Prudký  (ETF UK) obsadil pozici prorektora pro studijní záležitosti a prof. PhDr. Ivan Jakubec, CSc., (FF UK) se stal novým prorektorem pro doktorské studium a akademické kvalifikace. Poradní orgán rektora Václava Hampla dále posílil o dvě zcela nové pozice, které reflektují priority rozvoje Univerzity Karlovy v tomto období: byla ustanovena pozice prorektora pro investiční výstavbu, jímž se stal prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc. z MFF UK a pozice prorektorky pro celoživotní vzdělávání a rovné příležitosti, jíž se ujme Doc. MUDr. Sylvie Opatrná, Ph.D. z Lékařské fakulty UK v Plzni.




Členové kolegia:


Staronoví členové:


prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc., MBA, (1.LF UK), prorektor pro zahraniční styky a mobilitu


doc. PhDr. Michal Šobr, CSc., (FSV UK), prorektor pro vnější vztahy


prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc., (PedF UK), prorektor pro rozvoj


prof. RNDr. Petr Volf, CSc. , (PřF UK), prorektor pro vědeckou a tvůrčí činnost         


Ing. Josef Kubíček, kvestor


RNDr. Tomáš Jelínek, kancléř       


Noví členové:


prof. PhDr. Ivan Jakubec, CSc.,  (FF UK), prorektor pro doktorské studium a akademické kvalifikace


Doc. ThDr. Martin Prudký, (ETF UK), prorektor pro studijní záležitosti


Nově vytvořené pozice:


prof. RNDr. Milan Tichý, DrSc.,  (MFF UK), prorektor pro investiční výstavbu


Doc. MUDr. Sylvie Opatrná, Ph.D.,  (LF Plzeň), prorektorka pro celoživotní vzdělávání a rovné příležitosti



Univerzita Karlova


Univerzita Karlova byla založená v roce 1348 a patří mezi nejstarší světové univerzity. V současnosti má 17 fakult (14 v Praze, 2 v Hradci Králové a 1 v Plzni), 3 vysokoškolské ústavy, 6 dalších pracovišť pro vzdělávací, vědeckou, výzkumnou a vývojovou nebo další tvůrčí činnost nebo pro poskytování informačních služeb, 5 celouniverzitních účelových zařízení a rektorát jako výkonné pracoviště řízení UK. Univerzita má přes 7 500 tisíce zaměstnanců, z toho 4 000 akademických a vědeckých pracovníků. Na UK studuje přes 51 000 studentů (což je zhruba jedna šestina všech studentů v ČR), kteří studují ve více než 300 akreditovaných studijních programech s takřka 660 studijními obory. V bakalářských studijních programech studuje přes 18 000 studentů, v magisterských 25 000 studentů a v doktorských přes 7 000 studentů. Více než 6 000 studentů jsou cizinci. Nejrůznější kursy celoživotního vzdělávání ročně absolvuje přes 15 000 účastníků. Zásadní důraz klade univerzita na mezinárodní spolupráci s prestižními vzdělávacími a vědeckými institucemi. UK uzavřela celkem 450 bilaterálních smluv a 190 mezinárodních partnerských smluv se zahraničními univerzitami.



Za správnost:


Mgr. Václav Hájek



Odbor vnějších vztahů


Univerzita Karlova v Praze


tel:                    +420 224 491 248


e-mail:                        pr@cuni.cz








Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.