5. března 2012

Nejsme zahloubaní vědci a dokážeme si dělat legraci

5. 3. 2012; autor: Petra Köpplová; rubrika: i-Forum informuje

Filmová znělka od majitele zlaté sošky Anděla, festivalové ozvěny, stanové městečko a vystoupení kapely Humbuk a sólového projektu bubeníka Thoma Heriana aka Drama Jacqua v rámci doprovodného programu... Vše nasvědčuje tomu, že v červnu Filmový festival Matematicko-fyzikální fakulty v rámci oslav 60. výročí školy vytvoří důstojnou konkurenci MFF Karlovy Vary.

Festivalová přehlídka určená především studentům středních a vysokých škol proběhne ve dnech 15. a 16. června v Praze-Troji. Jaké snímky na filmové soutěži Matematicko-fyzikální fakulty UK uvidíte, záleží i na vás. Až do 29. dubna můžete přihlašovat své vlastní snímky s tematikou z oblasti matematiky, fyziky a informatiky.

„Akce by měla představit širšímu publiku, že nejsme zahloubaní vědci a že si dokážeme udělat legraci. Doufám, že díky festivalu vznikne řada populárních videí, které by MFF mohly následovně prezentovat,“ vysvětluje záměr prvního ročníku FilmFestu 2012 hlavní organizátor Martin Vlach. Dvoudenní filmový festival se stal díky své koncepci jednou ze stěžejních akcí oslav 60. výročí Matematicko-fyzikální fakulty UK.

„Videa pokusů přihlásí také zaměstnanci a studenti MFF. Navázali jsem spolupráci s naší soutěží StoryFactory. Prvních pět videí letošní soutěže se nominovalo na FilmFest,“ uvedl Martin Vlach.

Všechny přihlášené filmy posoudí do 13. května programový výbor a vybere přibližně 30 soutěžních snímků, které se budou během FilmFestu promítat. Snímky soutěží v kategoriích: Cena za nejlepší snímek, Cena za autorský přínos, Instituční cena, Cena pro mladé vědátory a Divácká cena.

Vítězové se mohou těšit na ceny v hodnotě více než čtvrt milionu korun. Mezi cenami je vybavení učebny multimediální technikou.

Vstup na dvoudenní soutěžní festival v Troji bude stejně jako ubytování pro mimopražské soutěžící zdarma. Na festivalu nebudou chybět debaty s profesionálními filmovými tvůrci, kteří nedostudovali přírodovědní obory, a vystoupení Dr. Vodňanského. Doprovodné hudební programy rozšíří i festival studentských skupin středních škol.

Videoznělku festivalu režíroval Radomír Šofr a stříhal Petr Slavík, kteří se podíleli na reality show Odhalení v pražské zoo.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.