Lucie Kettnerová • foto: red. • 22. října 2012

Prostory Hollaru zaplnil studentský festival Inspirátor

Tři posluchačky oboru mediálních studií FSV UK dokázaly ve velmi krátkém čase připravit festival, který formou prezentací ve stylu „pecha kucha“ a interaktivních workshopů představil zajímavé aktivity studentů FSV, jež mohou sloužit jako příklady dobré praxe pro ostatní. Přehlídka projektů nazvaná Inspirátor se uskutečnila 18. října v prostorách budovy Hollar na Smetanově nábřeží. Nechybělo ani hudební a divadelní představení, bazárek a nezbytné občerstvení.

Nápad uspořádat festival přímo v prostorách fakulty se zrodil v hlavách tří studentek oboru mediálních studií FSV UK, které chtěly oživit nevyužité prostory budovy Hollar. „Akci jsme chtěly ale dát ještě nějakou přidanou hodnotu. Proto jsme si řekly, že připravíme festival, jenž představí studenty, kteří právě do této budovy chodí. A tak vznikl Inspirátor,“ popisuje organizátorka Veronika Dubská. „Byly bychom rády, kdyby nezůstalo jen u této jedné naší akce, ale aby vznikly další sesterské akce, během nichž se budou lidé potkávat, sdílet své zájmy, a třeba díky tomu vznikne i nějaký zajímavý projekt.“

„Původně jsem vám chtěl říct, jak mne napadají věci, ale pak jsem si řekl, že vyprávět někomu, jak mne uklidňuje dívat se do bílé zdi, není úplně to pravé. Pak jsem chtěl zkusit najít, jak dospívaly k inspiraci zajímavé postavy v dějinách, ale byl to samý alkohol, drogy a jiné nepřístojnosti, takže o tom také nebudeme mluvit. Nakonec mi přišlo nejlepší, že co vás může nakopnout dělat něco pořádně, je, když vidíte, jak dělají zajímavé věci ostatní. Proto by chtěla fakulta velmi poděkovat organizátorům této akce za to, že se můžete podívat, co dělají vaši kolegové a kolegyně za zajímavé projekty, a doufáme, že vás to bude inspirovat, abyste se sami pustili do svých věcí,“ řekl v úvodu festivalu proděkan pro PR doc. Mgr. Filip Láb, Ph.D.

Během čtvrtečního odpoledne bylo prezentováno celkem patnáct projektů, na nichž se pokaždé podílel alespoň jeden současný nebo bývalý student z Fakulty sociálních věd UK. Představen byl například cyklus přednášek o tradičních i netradičních fenoménech vizuální kultury Fresh Eye, studentský odborný web Markething, webová burza výzkumných témat Věda v akci či projekt na recyklaci věcí MojeMÓDA. Do průchodu a na pavlač se podařilo umístit několik stánků s použitým i zánovním oblečením a módními doplňky a občerstvením, večer pak patřil reprodukované hudbě.







Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.