Výpis článků z archivu za měsíc: Leden 2007


Prezident Olympus Medical Systems Haruhito Morishima převzal pamětní medaili UK

Rektor UK Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc. předal prezidentovi společnosti Olympus Medical Systems Haruhito Morishimovi pamětní stříbrnou medaili za unikátní spolupráci s Univerzitou. "Vážíme si spolupráce s tak technologicky vyspělou firmou," řekl prof. Hampl. Olympus dlouhodobě spolupracuje s lékařskými fakultami v oblasti mikroskopie. Moderní techniku využívají i ostatní obory, ale v případě lékařských fakult jde o vysoce specializované přístroje.

Pokračování

29. ledna 2007


Nakladatelství Karolinum uvedlo do provozu nové stránky

Nakladatelství Karolinum spustilo novou verzi webových stránek. Po sedmi letech tak vystřídaly již zastaralé statické stránky. Jejich design je již plně profesionální a je dílem uznávaného grafika prof. Ing. arch. Zdeňka Zieglera.

Pokračování

26. ledna 2007


Poznámky k článku v Hospodářských novinách

Založení pražské univerzity nebylo jednorázovým aktem, ale výsledkem několikaletého úsilí (spoluprace) pražského arcibiskupa Arnošta z Pardubic, papeže Klimenta VI., českého krále a říšského panovníka Karla IV..

Pokračování

26. ledna 2007


Držitelé Nobelovy ceny v CERGE-EI

Pro vědecké ústavy je návštěva laureáta Nobelovy ceny vždy svátkem.Profesor Edward C. Prescott a profesor James Heckman přednášeli vědeckým pracovníkům, studentům CERGE-EI i veřejnosti v rámci tradičních výzkumných seminářů, zatímco profesor Joseph E. Stiglitz se setkal se zástupci profesorského sboru a studentů, aby s nimi prodiskutoval  výzkum a dalších aktivity na CERGE-EI.

Pokračování

25. ledna 2007


Soutěž o nejlepší studentskou odbornou práci v oboru adiktologie – 2006/2007

Centrum adiktologie Psychiatrické kliniky VFN a 1. LF UK Praha vyhlašuje

Soutěž o nejlepší studentskou odbornou práci v oboru adiktologie – 2006/2007

Soutěže se mohou zúčastnit studenti všech vysokých škol bez ohledu na jejich studijní obor s prací teoretickou, výzkumnou resp. kasuistickou, na jakékoli téma z oboru adiktologie.

Pokračování

23. ledna 2007


Pedagogická fakulta UK oslavila 60. let od svého založení

„Pedagogické fakulty v České a Slovenské republice zásadním způsobem produkcí svých učitelů ovlivňují již po tři generace úroveň základní vzdělanosti našich národů. Mezinárodní výzkumy potvrzují, že např. v oblasti přírodovědného vzdělávání se řadí vzdělanostní úroveň našich žáků mezi světovou špičku."

Pokračování

23. ledna 2007


Den otevřených dveří na UK FTVS

18. ledna 2007 proběhl na UK FTVS Den otevřených dveří, který se těšil velkému zájmu uchazečů o studium na této fakultě. Prohlédnou si budovu fakulty, učebny, laboratoře a sportoviště přišlo více jak 400 uchazečů o studium, někteří v doprovodu rodičů.

Pokračování

19. ledna 2007


Univerzita uctila Palachovu památku i filmem Jan 69

Jako každý rok uctila Filozofická fakulta a s ní i celá Univerzita památku smrti Jana Palacha. Vzpomínku zahájil Stanislav Milota promítáním snímku Jan 69 a připomenul i dobu, kdy film vznikl. „Byla to veliká odvaha lidí, kteří se šli veřejně s Palachem rozloučit, neboť cítili, že jeho čin byl protknut touhou něco změnit,“ řekl Milota asi sedmdesátce převážně mladých diváků, kteří se sešli v promítacím sále Filozofické fakulty.

Pokračování

17. ledna 2007


Filozofická fakulta si připomene smrt Jana Palacha i filmem Jan ´69

Před osmatřiceti lety, 16. ledna 1969, se na Václavském náměstí popálil Jan Palach. I letos si toto výročí připomíná Filozofická fakulta a s ní i celá Univerzita. Vzpomínková akce začne 16. ledna v 16.00. "Vzpomínku zahájíme promítáním filmu Jan '69 za účasti autora snímku pana Stanislava Miloty. Následně položíme květiny u pamětní desky Jana Palacha před budovou FF UK," říká Patrik Eichler ze Studentské rady Filozofické fakulty.

Pokračování

16. ledna 2007


Řád Isabely Katolické profesorce Anně Houskové

Tento významný řád je udělován španělským králem za výjimečný přínos na poli přátelství a spolupráce mezi Španělskem a dalšími zeměmi. Byl ustaven v r. 1815  Ferdinandem VII. na počest panovnice, za jejíž vlády byl objevena Amerika.

Pokračování

15. ledna 2007


Předvánoční setkání se zahraničními studenty

Jak vypadá studium na vídeňské univerzitě, co studentům může nabídnout University of Bath v Anglii, nebo jak moc se liší studium na vysoké škole v Polsku a u nás?

Pokračování

2. ledna 2007


Lékařská fakulta v Plzni zorganizovala konferenci studentských vědeckých prací s mezinárodní účastí

Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni organizovala v r. 2006 Celostátní konferenci studentských vědeckých prací s mezinárodní účastí. Oddělení vědy, výchovy a zahraničních styků přijalo celkem 45 abstraktů studentských vědeckých prací z lékařských fakult České i Slovenské republiky.

Pokračování

2. ledna 2007




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.