Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2008


4. běh Mezinárodního sinologického centra Ťiang Ťing-Kuovy nadace při Karlově Univerzitě

Centrum CCK-ISC bylo založeno v roce 1997 jako první zámořské sinologické centrum Ťiang Ťing-kuovy nadace (CCK-F) se sídlem na Taiwanu s cílem přispět k rozvoji sinologie na Univerzitě Karlově i v širším evropském regionu.

Pokračování

31. října 2008


Prezident udělil státní vyznamenání

Prezident Václav Klaus udělil čestná vyznamenání předním osobnostem našeho národa. Mezi oceněnými byl i Prof. PhDr. Ludvík Armbruster, prof. MUDR. Ivo Hána, CSc., nebo prof. PhDr. Josef Petráň, CSc. Celý seznam oceněných naleznete zde.

Pokračování

28. října 2008


Apel Iniciativy děkanů filozofických fakult České republiky v souvislosti s vládním návrhem rozpočtu České republiky na rok 2009 a Bílou knihou terciárního vzdělávání

Děkani filozofických fakult České republiky vyjadřují mimořádné znepokojení nad vládním návrhem státního rozpočtu, který viditelně podceňuje oblast vysokého školství. I v případě definované nejoptimističtější varianty celkového navýšení o další dvě miliardy korun jde tento rozpočet reálně pod hodnoty rozpočtu za rok 2008.

Pokračování

23. října 2008


Spolková kancléřka paní dr. Angela Merkelová převzala pamětní medaili UK

Pani kancléřka hovořila mimo jiné na téma bilaterální vztahy mezi Českem a SRN a k tématu evropská integrace a zdůraznila význam spolupráce států EU při podpoře vědy a výzkumu.

Pokračování

20. října 2008


Filozofická fakulta Univerzity Karlovy otevírá studovnu pro seniory v rámci U3V

Studovna je určena posluchačům U3V, kteří navštěvují vzdělávací akce pořádané Centrem dalšího vzdělávání.  Byla vybavena za finanční účasti Asociace Univerzit třetího věku v rámci projektu Centra dalšího vzdělávání FF UK „Modifikace programů a infrastruktury U3V na vysokých školách“.

Pokračování

20. října 2008


4.Výročí otevření Centra sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK

Na tuto akci jsme připravili všechna naše plavidla - plachetnice,katamarany, trimaran,speciální kanoe pro vozíčkáře,rafty a malý motorový člun.

Pokračování

16. října 2008


Poradenské oddělení biologické léčby nádorových onemocnění VFN a 1. LF UK

Cílená biologická léčba je nejmodernější onkologická terapie, která je součástí standardních léčebných postupů v onkologii u řady zhoubných nádorů (karcinom prsu, tlustého střeva, konečníku, plicní karcinomy, karcinomy ledviny, některé vzácné nádory např. GIST).

Pokračování

16. října 2008


Prof. William Vinen převzal čestný doktorát

Univerzita Karlova udělila čestnou vědeckou hodnost doktora honoris causa matematicko-fyzikálních věd prof. Williamovi F. Vinenovi, FRS, emeritnímu profesorovi School of Physics and Astronomy, University of Birmingham.

Pokračování

16. října 2008


Výstava: Comenia

Písmový systém Comenia je výsledkem dlouhodobého výzkumu v oblasti ergonomie psaní, čtení, tiskových a elektronických publikačních technik i vývoje písma. Jeho tvary, proporce a estetické kvality jsou upraveny k eliminaci únavy očí a ke zlepšení vzhledu učebnic. Kromě tiskového písma nabízíme i nové školní psací písmo, které umožňuje kreativně pracovat s naším rukopisem, od dětství až do dospělosti.

Pokračování

15. října 2008


UNIVERZITA KARLOVA PATŘÍ MEZI ŠPIČKOVÉ SVĚTOVÉ UNIVERZITY

Univerzita Karlova se v letošním vydání dvou nejrespektovanějších celosvětovém celosvětových hodnocení univerzit, v tzv. hodnocení Thežebříčku THES a Šanghajském žebříčku, posunula o několik příček výše a umístila se mezi třemi sty nejlepšími univerzitami z více než 17 000 VŠ po celém světě.

Pokračování

9. října 2008




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.