Výpis článků z archivu za měsíc: Říjen 2014


UK hostila mezinárodní konferenci věnovanou vzdělávání k udržitelnosti

Na nejnovější poznatky v oblasti vzdělávání pro udržitelný rozvoj v mezinárodním kontextu a specificky pak na kompetence vysokoškolských učitelů v této souvislosti se zaměřila mezinárodní konference Education for Sustainability: Building Capacity in Higher Education.

Pokračování

Centrum pro otázky životního prostředí UK, 30. října 2014


Bojovat o nejlepší fotografii soutěže Věda je krásná mohou letos všichni

Výsledky vědeckého výzkumu mohou být prospěšné společnosti nejenom svým faktickým dopadem, ale také estetičností. O tom se snaží už šestým rokem veřejnost přesvědčit soutěž Věda je krásná, kterou organizuje Přírodovědecká fakulta UK. Letos poprvé může usilovat o vítězství úplně každý prostřednictvím soutěžní kategorie Instagram.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 24. října 2014


Studenti farmacie se inspirují španělskou vědou s novým hostujícím profesorem

Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové má novou posilu ze Španělska. Profesor Manuel Miró z Univerzity na Baleárských ostrovech převzal 23. října na fakultě dekret, kterým mu byl na návrh vědecké rady fakulty usnesením kolegia rektora UK udělen čestný titul hostujícího profesora.

Pokračování

Doc. RNDr. Miroslav Polášek, CSc. (FaF UK), 24. října 2014


Farmaceutická fakulta oslavila pětačtyřicátiny spolu se svými absolventy

Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové oslavila 45. narozeniny. Oslavy výročí jejího založení vyvrcholily v pátek 17. října v prostorách Filharmonie Hradec Králové, v sobotu 18. října pak dnem otevřených dveří a besedou absolventů FaF UK s vedením fakulty.

Pokračování

Oddělení vnějších vztahů fakulty a transferu technologií FaF UK v HK, 21. října 2014


Oslavy výročí 28. října bez dvou univerzit? Česká konference rektorů nesouhlasí

Česká konference rektorů se ohradila vůči tomu, že na shromáždění na Pražský hrad u příležitosti výročí vzniku Československa nebyli pozváni zástupci dvou tuzemských veřejných vysokých škol.

Pokračování

Předseda ČKR prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., 21. října 2014


Významný izraelský genetik profesor Gruenbaum obdržel čestný titul UK

Čestnou vědeckou hodností doctor honoris causa lékařských věd, kterou mu udělila Univerzita Karlova, se může od nynějška pyšnit prof. Yosef Gruenbaum, Ph.D. Předseda The Alexander Silberman Institute of Life Sciences Hebrejské univerzity v Jeruzalémě si toto uznání vysloužil za dlouholetou úzkou spolupráci s UK a především za své objevy v oblasti genetiky.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. října 2014


Medicínskému centru pršelo štěstí. Plzeňská fakulta otevřela nový minikampus

Nejmodernější vybavení pro rozvoj vědy a výzkumu i pro vzdělávání budoucích lékařů a vědců, funkční a působivá architektura, dostatek prostoru. Lékařská fakulta UK v Plzni se rozrostla o komplex budov Univerzitního medicínského centra (UniMeC). Slavnostní otevření minikampusu, který bude sloužit výuce studentů a potřebám biomedicínského výzkumu, se uskutečnilo v pátek 17. října.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 17. října 2014


Vychází Atlas anatomie člověka I – zásadní příručka pro mediky z celého světa

Základním kamenem vzdělání lékařů je dokonalé poznání lidského těla. Od nynějška se mohou v této oblasti čeští i zahraniční studenti medicíny zdokonalovat prostřednictvím moderního dvoudílného Atlasu anatomie člověka, jehož první část právě vyšla. Na publikaci spolupracovali odborníci Anatomického ústavu 1. lékařské fakulty UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 15. října 2014


Královéhradecká Lékařská fakulta spolu s proslulou Mayo Clinic pořádá konferenci

Lékařská fakulta UK v Hradci Králové pořádá společnou vědeckou konferenci s prestižní americkou Mayo Clinic. Americké pracoviště patří mezi nejslavnější zdravotnická zařízení v USA i mezi světově nejznámější lékařské fakulty. Vědecké setkání se uskuteční ve čtvrtek 16. října ve Výukovém centru královéhradecké Lékařské fakulty.

Pokračování

Mgr. Gabriela Štěrbová, 14. října 2014


Během Dne celoživotního vzdělávání se lidé na UK setkali i s Karlem IV.

Vzdělávat se dá v každém věku. Přesvědčit se o tom mohli lidé, kteří se v sobotu 11. října přišli podívat do Karolina na Den celoživotního vzdělávání. Návštěvníci se během celodenní akce mohli seznámit s širokou nabídkou zájmových i profesních vzdělávacích programů, jež zájemcům nabízejí fakulty Univerzity Karlovy.

Pokračování

OVV, 14. října 2014


Čeští reformátoři vrátili lidem kalich před 600 lety. Výročí připomene řada akcí

Od obnovení přijímání těla i krve Krista letos na podzim uplyne 600 let. Toto výročí si připomene i Evangelická teologická fakulta UK, na které se v neděli 12. října uskuteční několik přednášek přibližujících souvislosti této pro křesťanský svět tak důležité události.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 7. října 2014


Přírodovědná školka Rybička otevírá zájmové kroužky i pro nejmenší děti

Kladný vztah k přírodě a vědomosti o ní, jazykové znalosti i kreativitu lze u dětí rozvíjet už od toho nejnižšího věku. Právě proto přírodovědná školka Rybička při Přírodovědecké fakultě UK otevírá od října řadu odpoledních kroužků určených dětem od tří až do osmi či devíti let.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 1. října 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.