Výpis článků z archivu za měsíc: Březen 2014


Inspirace praxí. Studenti debatovali s koordinátorem rozvojové pomoci v Guineji

Do těžkého života obyvatel Guineje nahlédli studenti oboru sociální a charitativní práce na Husitské teologické fakultě UK. Na debatu s nimi totiž ve čtvrtek 27. března přišel Oury Diallo, který z tohoto západoafrického státu pochází a který tam za pomoci české neziskové organizace Wontanara vybudoval vzdělávací komplex Salim.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 31. března 2014


Emeritní rektor UK udělil poslední dvě stříbrné medaile za rozvoj fakult

Za zásluhy o rozvoj fakult Univerzity Karlovy získali stříbrné pamětní medaile UK současný rektor univerzity profesor Tomáš Zima a docent Štěpán Jurajda z CERGE-EI. Předal jim je emeritní rektor profesor Václav Hampl u příležitosti zasedání Vědecké rady univerzity ve čtvrtek 27. března. Profesor Hampl ocenil oba muže za práci, kterou konali v době, kdy vedl Univerzitu Karlovu.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 27. března 2014


Projekt fakulty a radnice bojuje proti špatnému stavu pohybového aparátu dětí

Už více než čtyři stovky žáků, které chodí na některou ze základních škol v Praze 6, vyšetřili odborníci Fakulty tělesné výchovy a sportu UK. V rámci projektu pojmenovaném Aktivní děti, na kterém spolupracuje fakulta s městskou částí Praha 6, fyzioterapeuti zkontrolují stav pohybového ústrojí tisícovky školáků.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. března 2014


Cesta do pravěku nebo mezi indiány: přírodovědná školka chystá příměstský tábor

Také marně hledáte letní příměstský tábor pro děti předškolního věku? Právě takový se otevírá ve školce Rybička, kterou provozuje Přírodovědecká fakulta UK. Během týdenního tábora si děti rozšíří své znalosti o přírodě, naučí se pečovat o zvířata, v keramické dílně si budou moci vytvořit něco na památku a hlavně prožijí řadu nezapomenutelných zážitků.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 20. března 2014


Kriminoložka a ministryně spravedlnosti, Helena Válková, zahájila Týdny vězeňství

Přednáškou profesorky Heleny Válkové, současné ministryně spravedlnosti, začaly v pondělí 17. března na Právnické fakultě UK Týdny vězeňství. Program několikatýdenního cyklu přednášek na téma soudobých problémů českého vězeňství a jeho budoucnosti připravil studentský spolek Common Law Society.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 18. března 2014


Lyžování hendikepovaných trpí nedostatkem peněz, říká vedoucí paralympijského týmu

Osmnáct sportovců pojede na zimní paralympiádu do Soči. Mezi nimi i alpští lyžaři Oldřich Jelínek a Stanislav Loska, svěřenci absolventky Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Mgr. Petry Syrovátkové.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. března 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.