Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2004


Zemřel prof. ThDr. Miloš Bič, Dr. Théol., ThDr. h.c.

Evangelická teologická fakulta oznamuje, že dne 28. dubna 2004 zemřel po delší nemoci prof. ThDr. Miloš Bič, Dr. Théol., ThDr. h.c., emeritní profesor Starého zákona (nar. dne 19.11.1910).

Pokračování

29. dubna 2004


George Tabori: KANIBALOVÉ

Soutěžte s námi o 2 vstupenky na představení Kanibalové, které se bude konat 4. května 2004 v divadle Komedie.

Pokračování

27. dubna 2004


Zemřel prof. MUDr. Zdeněk Lojda, DrSc., Dr. med. h.c., Dr. jur. h.c., emeritní prorektor Univerzity Karlovy v Praze

Vedení Univerzity Karlovy v Praze - 1. lékařské fakulty s hlubokým zármutkem oznamuje, že v sobotu dne 24.4.2004 zemřel významný vědec, pedagog a představitel oboru histochemie prof. MUDr. Zdeněk Lojda, DrSc., Dr. med. h.c., Dr. jur. h.c., emeritní prorektor Univerzity Karlovy v Praze.

Pokračování

26. dubna 2004


74. zasedání Pléna České konference rektorů

Na základě výsledků projektu „Rozvoj veřejných vysokých škol, finanční podmínky a předpoklady“ ČKR požaduje, aby v roce 2005 a 2006 pokračoval trend navyšování normativu na jednoho studenta minimálně o 10 % každý rok.

Pokračování

23. dubna 2004


Ukradené nástroje souboru KVINTERNA

Členka souboru Kvintena nám zaslala fotografie replik středověkých hudebních nástrojů, které jí byly odcizeny z bytu. Veškeré informace o ukradených nástrojích zásílejte vedoucí souboru středověké hudby Kvinterna Haně Blochové (hbloch@earlymusic.cz).

Pokračování

23. dubna 2004


Anketa o nejoblíbenější knihu

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR pořádá anketu o nejoblíbenější knihu. Klikněte prosím na titulek a zobrazí se vám formulář. Nejoblíbenější kniha je zjišťována pomocí krátké ankety, která byla vyhlášena prvního března 2004 a potrvá do začátku října 2004. V průběhu tohoto období budou zveřejněny dílčí výsledky (seznam nejoblíbenějších knih). Nejoblíbenější kniha obyvatel České republiky bude vyhlášena v Týdnu knihoven 4. - 10.10.2004.

Pokračování

20. dubna 2004


Werner Schwab: LIDUMOR ANEB MÁ JÁTRA BEZE SMYSLU

Soutěžte s námi o 2 vstupenky na představení Lidumor, které se bude konat 27. dubna 2004 v divadle Komedie.

Pokračování

19. dubna 2004


74. zasedání Pléna České konference rektorů

74. zasedání Pléna České konference rektorů, které se uskuteční ve čtvrtek a v pátek ve dnech 22. a 23. dubna v Českých Budějovicích péčí Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Pokračování

19. dubna 2004


Second meeting of the joint energy expert group of the Czech Republic and Austria in Prague

The working group of Austrian and Czech experts met in Prague at 13 and 14 April to continue in discussions about the actual topics in energy policy of both countries. The expert group had in-depth discussion of the current energy concepts for the Czech Republic, Other topics dealt with the potential for renewable energy in the Czech Republic and proposals to integrate these resources into the energy markets.

Pokračování

14. dubna 2004


REFORMY V HISTORII VYSOKÉHO UČENÍ KARLOVA

Naše staroslavná Alma mater, v jejíchž osudech se zrcadlí osudy našeho národa, slaví dnes 656. výročí svého založení. Stejně jako instituce obdobného řádu, procházela a dodnes prochází takřka permanentním procesem různých reforem. Připomeňme si v největší stručnosti alespoň ony nejvýznamnější, abychom si uvědomili.

Pokračování

14. dubna 2004


656 . výročí založení Univerzity Karlovy (Projev rektora)

Tak jako každý rok, scházíme se i letos zde, ve Velké aule Karolina, abychom si připomněli výročí založení Univerzity Karlovy. Je tomu dnes právě 656 let od okamžiku, kdy český král Karel IV. oznámil na zasedání českých stavů svoje rozhodnutí, opatřit zakládací listinu „studia generale“, zhotovenou specielně pro toto učení, zlatou královskou pečetí.

Pokračování

(autor fotografie ONDŘEJ BESPERÁT ), 8. dubna 2004


Přednáška J. E. pana Iona Iliescu, prezidenta Rumunska

Prezident Rumunska J. E. pan Ion Iliescu vystoupil dne 6. dubna 2004 ve Vlasteneckém sále UK s přednáškou "Intergrace a globalizace - rumunská vize".

Pokračování

7. dubna 2004


Odborníci Přírodovědecké fakulty UK získali Ceny časopisu ŽIVA za rok 2003

Na slavnostním předání, které se konalo 7. dubna ve vile Lanna, byla udělena Purkyňova cena kolektivu autorů za článek Sto třicet let výzkumu šumavských jezer. Mezi autory figuruje také RNDr. Jan Fott, CSc. z oddělení hydrobiologie PřF UK. Cena se uděluje za popularizaci biologických věd autorovi vyhodnoceného nejlepšího článku ve věkové kategorii od 30 let.

Pokračování

7. dubna 2004


Udělení pamětní medaile básníkovi Karlu Šiktancovi

Pamětní medaily Univerzity Karlovy předal dne 5. dubna rektor prof. Ing. Ivan Wilhelm CSc. básníkovi Karlu Šiktancovi.

Pokračování

6. dubna 2004


Mark Ravenhill: POLAROIDY (Some Explicit Polaroids

Soutěžte s námi o 2 vstupenky na představení Kvartet, které se bude konat 13. dubna 2004 v divadle Komedie.

Pokračování

5. dubna 2004


Jazyky a jazykověda. Sborník k 65. narozeninám prof. Františka Čermáka

Sborník představuje práce kolegů a doktorandů prof. Františka Čermáka z různých oblastí jeho odborného zájmu, neboť jubilující prof. František Čermák svými publikacemi zasáhl do mnoha lingvistických oborů a navíc se stal průkopníkem naprosto nového oboru, korpusové lingvistiky. Více zde

Pokračování

5. dubna 2004


Přenos poznatků do praxe – INOVAČNÍ POLITIKA UK

Stát by měl samozřejmě také pomáhat, např. založením fondu rizikového kapitálu. Pokud do inovačního projektu univerzita vloží x miliónů, stát vloží stejnou sumu. Je-li projekt úspěšný, funguje vklad státu jako půjčka; je-li neúspěšný, chová se státní vklad jako investice a nic se nemusí vracet. To pak přitahuje i zahraniční kapitál, protože státní investice pro něj znamená snížení rizika.

Pokračování

Doc. PhDr. S. Štech, CSc., Prorektor pro rozvoj, 5. dubna 2004


Týden neklidu - fotoreportáž

Pokud jste se neučástnili závěrečné demonstrace Týdne neklidu, můžete si v klidu vychutnat atmosféru průvodu prostřednictvím fotografií Josefa Juny.

Pokračování

2. dubna 2004


Týden neklidu s komunisty nemluví!

Během závěrečné demonstrace Týdne neklidu šířili zástupci Studentské iniciativy SOS STUDENT a Komunistického svazu mládeže vlastní letáky, na kterých bylo použito oficiální logo Týdne neklidu. Činili tak bez vědomí a souhlasu organizátorů Týdne neklidu.

Pokračování

2. dubna 2004


Týden neklidu - čtvrtek

Ve čtvrtek 1. dubna vyvrcholil protest vysokých škol demonstrace, která začala u budovy Karolina. Kolem 13. hodiny se na Ovocném trhu sešlo přibližně 2 000 studentů, kteří si vyslechli krátký projev prof. Václava Hampla, předsedy Akademického senátu.

Pokračování

1. dubna 2004


Týden neklidu - čtvrtek II.

Týden neklidu - čtvrtek II.

Pokračování

1. dubna 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.