Výpis článků z archivu za měsíc: Duben 2013


Zasloužili se o rozvoj lékařských věd. Jako poděkování dostali pamětní medaile UK

Rektor UK profesor Václav Hampl udělil ve čtvrtek 25. dubna pamětní medaile třem významným osobnostem působícím na Univerzitě Karlově. Zlatou medaili převzal profesor Vladimír Bencko, stříbrné medaile putovaly do rukou profesoru Janu Borovanskému a docentu Ivanu Matoušovi-Malbohanovi.

Pokračování

red., 25. dubna 2013


Chcete být odborníkem na výživu? Tady je návod

Každý chce dnes žít zdravě, ale jen málokdo ví, jak na to. Přejídáme se, jíme nesprávně, naše strava je nevyvážená. Kdo chce mít v téhle věci jasno, či kdo by dokonce chtěl působit jako výživový poradce, tomu je určen obsažný kurz, který pořádá Fakulta tělesné výchovy a sportu UK a ve kterém přednášejí renomovaní odborníci.

Pokračování

FTVS UK, 19. dubna 2013


Když spolupráce znamená víc než jen zapůjčení prostor a nástrojů

Katedra hudební výchovy PedF UK v Praze se v posledních letech zaměřila na oboustranně užitečnou spolupráci s pedagogy ze škol všech stupňů. Velmi dobře se rozvíjí například spolupráce se soukromou ZUŠ Music Art řízenou Josefem Vondráčkem, která je od roku 2008 Fakultní školou PedF UK.

Pokračování

doc. PaedDr. Miloš Kodejška, CSc., 15. dubna 2013


O prestižní knižní cenu Magnesia Litera usilují i osobnosti z Univerzity Karlovy

Sedm knižních kategorií, v nich dvacet čtyři nominovaných knih a z nich na pěti je uvedeno jméno odbornice či odborníka z Univerzity Karlovy. Tak vypadají letošní výroční knižní ceny Magnesia Litera. Kdo nakonec svou nominaci promění, se dozvíme už 24. dubna.

Pokračování

Lucie Kettnerová, Magnesia Litera, 9. dubna 2013


Karolinum je centrem UK již od 14. století. O víkendu se otevřelo široké veřejnosti

„Referent končí návrhem, aby p. Beneš byl připuštěn k ostatním stádiím zkoušek doktorských,“ stojí v ručně psaném posudku, kterým roku 1909 profesor UK Tomáš Garrigue Masaryk vychválil disertační práci Edvarda Beneše. I tento dokument si mohli prohlédnout návštěvníci během dne otevřených dveří Karolina o víkendu 6. a 7. dubna.

Pokračování

Helena Stinglová, 7. dubna 2013


Univerzita Karlova slaví. Vzdělává již 665 let

Byla první na východ od Paříže i na sever od Alp. Na začátku dubna právě před 665 lety Karel IV. povýšil svým moudrým rozhodnutím Prahu na centrum vzdělanosti celé střední Evropy, když zde založil vysoké učení. Univerzita Karlova si tento památný moment hrdě připomněla na slavnostním shromáždění ve středu 3. dubna.

Pokračování

Helena Stinglová, 3. dubna 2013


S menzou na skok do světa. Ochutnejte ruské, ukrajinské a gruzínské speciality

Koleje a menzy UK navazují na únorové úspěšné dny francouzské kuchyně dalšími specialitami. Tentokrát budou moci strávníci ochutnat klasická jídla ruské, ukrajinské a gruzínské kuchyně. V nabídce však budou jen 17. a 18. dubna, takže si nezapomeňte oběd včas objednat. Můžete to udělat třeba i přes mobil.

Pokračování

red., 2. dubna 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.