Výpis článků z archivu za měsíc: Květen 2015


UK pořádá mimořádné komentované prohlídky výstavy o Janu Husovi

Každý absolvent základní školy ví, co se stalo 6. července roku 1415 v Kostnici. Co však předcházelo tomu, než mistr Jan Hus zahynul za svou pravdu na hranici, to už tak notoricky známé není. Jaký byl Jan Hus student, co ho dovedlo až k tomu, že stanul v čele pražské univerzity, a jak je vůbec možné, že byl takto vážený a vzdělaný člověk nakonec upálen jako kacíř? Dozvíte se na mimořádných komentovaných prohlídkách výstavy v Karolinu.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 21. května 2015


Chystá se opatření rektora, které promine některé vyměřené poplatky za studium

Vedení Univerzity Karlovy připravuje nové opatření rektora. Tím budou současným studentům druhého a třetího ročníku navazujících magisterských studijních programů prominuty některé vyměřené poplatky. Současně budou v daleko větší míře zohledňovány zahraniční studijní pobyty.

Pokračování

Tiskový mluvčí UK Mgr. Václav Hájek, 21. května 2015


Pieta za popravené: o politických procesech se studenty se chystá kniha i film

Všude v dnešních dnech voní šeříky. Tak voněly i na konci 40. let, kdy student Právnické fakulty UK Boris Kovaříček založil studentskou protikomunistickou odbojovou skupinu Šeřík. Za svůj odpor vůči vládnoucímu režimu zaplatil v roce 1949 spolu se svým spolužákem Karlem Bacílkem cenu nejvyšší. O rok později na pankrácké šibenici dotlouklo srdce i dalšímu bojovníkovi a studentovi UK Veleslavu Wahlovi.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 14. května 2015


Mezinárodní konference zaostřila pozornost na vlivy evropského práva na Česko a Slovensko

Na trestní právo Evropské unie a jeho vliv na právní řád České a Slovenské republiky se zaměřila mezinárodní vědecká konference, kterou 22. dubna hostila Právnická fakulta UK. Během celodenní akce došlo na témata imigračního a pobytového práva, na problematiku obchodu s lidmi a zneužívání žen a dětí či na vliv evropského práva na vězeňství.

Pokračování

JUDr. Jiří Krupička, Ph.D., 5. května 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.