Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2013


K šedesátinám FTVS zahrálo Vivaldianno pod taktovkou Jaroslava Svěceného

V první letní den oslavila jedna z nejmladších fakult univerzity – Fakulta tělesné výchovy a sportu UK – šedesátileté výročí svého založení. Na slavnostní shromáždění Vědecké rady a Akademického senátu FTVS UK fakultě přišli popřát rektor UK profesor Václav Hampl i olympijští vítězové Věra Čáslavská a Martin Doktor.

Pokračování

Helena Stinglová, red., 21. června 2013


Předškoláci mohou tři týdny zkoumat přírodu v univerzitní školce Rybička

Pokud trávíte léto v Praze, ať již z důvodu práce, nebo studia, a zatím jste nenašli hlídání pro své předškoláky, můžete využít nabídku univerzitní mateřské školky Rybička, která připravila celkem tři turnusy „příměstské školky“  s přírodovědnou tematikou.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 20. června 2013


Zemřel významný ekolog a letošní laureát ceny za tvůrčí počin UK profesor Jarošík

Se zármutkem oznamujeme, že 18. června 2013 podlehl ve věku 54 let boji se zákeřnou nemocí vědec a pedagog prof. RNDr. Vojtěch Jarošík, CSc.

Pokračování

red., 20. června 2013


Vyrazte s Večerní akademií religionistiky na cestu kolem světa

Věděli jste, že čínské nejstarší knihovny jsou vlastně jámy plné kostí? První náboženské texty totiž ryli staří Číňané do kostí zvířat. Fakta i zajímavosti o náboženství a kultuře staré i současné Číny, ale třeba i o islámu, staroegyptském náboženství nebo o křesťanské mystice, se dozvíte v kurzech Večerní akademie religionistiky pořádaných pro širokou veřejnost Husitskou teologickou fakultou UK.

Pokračování

Helena Stinglová, 18. června 2013


Zase jeden koncert Sboru a Orchestru Univerzity Karlovy v Praze

O vystoupeních hudebního tělesa Sbor a Orchestr Univerzity Karlovy v Praze vyšlo na stránkách iFora několik zpráv. Od té doby mělo toto těleso další koncerty u nás i v zahraničí. Připomeňme ten poslední, z 23. května v Muzeu české hudby.

Pokračování

Prof. Evžen Kindler, 17. června 2013


Právnická fakulta uctila pietou popravené studenty

Životy trojice studentů Právnické fakulty UK na přelomu čtyřicátých a padesátých let minulého století předčasně skončily na popravišti. Studenti se tak stali oběťmi režimu, na jehož nedostatky aktivně upozorňovali. Památce Karla Bacílka, Borise Kovářička a Veleslava Wahla se přišli 23. května poklonit jejich současníci i stávající akademici a studenti Právnické fakulty. Uctili také památku absolventky práv Milady Horákové.

Pokračování

red., 14. června 2013


Na výstavě v botanické zahradě se seznámíte s bezobratlými živočichy

Navzdory velké vodě vyrazili zoologové Přírodovědecké fakulty UK do české přírody, aby nasbírali živé exponáty pro velkou výstavu bezobratlých živočichů. Ta začala v neděli 9. června v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty UK Na Slupi.

Pokračování

Helena Stinglová, 10. června 2013


Místo lanového parku do haly. Déšť při oslavách na FTVS UK zahnal děti dovnitř

Fakulta tělesné výchovy a sportu UK ve spolupráci s městskou částí Praha 6 pořádala v sobotu 1. června Den dětí ve sportovní hale FTVS UK. Původně se akce měla konat v nově postaveném lanovém parku, kvůli deštivému počasí byl však program přesunut do kryté haly.

Pokračování

Mgr. Kryštof Lísal, 6. června 2013


Kouzelná sobotní noc. Na Přírodovědecké fakultě ožijí dinosauři

Chtěli byste vyrazit na druhohorní safari, naučit se využít navigaci nejen při řízení nebo si vyrýžovat drahokam? Pak vyrazte v sobotu 8. června večer na Přírodovědeckou fakultu UK. Kromě otevřených muzejních expozic vás čeká celá řada přednášek a zábavných workshopů. Program si užijí dospělí i děti.

Pokračování

Helena Stinglová, 5. června 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.