Výpis článků z archivu za měsíc: Červen 2014


Zasloužil se o rozvoj moderní medicíny. Profesor Schreiber získal vyznamenání UK

Patří mezi nejvýznamnější představitele experimentální endokrinologie a průkopníky tohoto oboru. Profesor Vratislav Schreiber se v těchto dnech dožívá 90 let. U příležitosti velkého životního jubilea mu rektor UK profesor Tomáš Zima předal historickou pamětní medaili UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 30. června 2014


V Praze se otevírá první ambulance pro závislé děti a mládež

Dětem začínají letní prázdniny, přibývá volného času, který mladí mohou naplnit všelijak – třeba i experimentováním s návykovými látkami. Zároveň se startem prázdnin začne v Praze fungovat vůbec první ambulance dětské a dorostové adiktologie, kam se budou moci obracet rodiče se svými ratolestmi, které podlehly návykovým látkám nebo jiným závislostem, např. gamblerství.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 27. června 2014


Absolventi k diplomu získávají i mezinárodní certifikát potvrzující jejich dosažené vzdělání

Univerzita Karlova získala certifikát Diploma Supplement Label, který uděluje Evropská komise. Dokument opravňuje Univerzitu Karlovu předávat absolventům vedle samotného diplomu také další dokument, který na základě norem Evropské komise, Rady Evropy a organizace UNESCO potvrzuje kvalitu získaného vzdělání.

Pokračování

red., 16. června 2014


Velvyslanec Eisen dostal pamětní medaili za rozvoj vztahů s právními školami v USA

Za svého působení v České republice vedl několik přednášek na Právnické fakultě UK a podporoval rozvoj možností studia českých studentů v USA a amerických studentů v ČR. Současného amerického velvyslance v ČR Normana L. Eisena za jeho podporu vyznamenal ve středu 11. června děkan Právnické fakulty UK profesor Jan Kuklík fakultní pamětní medailí.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 12. června 2014


Rektor při inauguraci děkana ETF: Věřím, že spolupráce Mrázka a Zimy bude úspěšná

Novým děkanem Evangelické teologické fakulty UK se stal docent Jiří Mrázek. Do funkce ho na slavnostní inauguraci, která se uskutečnila v úterý 3. června v budově fakulty, uvedl rektor UK profesor Tomáš Zima. Teolog specializující se na Nový zákon bude v čele fakulty stát až do roku 2018.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. června 2014


Kurz o krizové komunikaci bychom chtěli otevřít veřejnosti, plánuje doktor Dlouhý

Teroristický útok, napadení opilcem, dopravní nehoda. To jsou jen některé příklady krizových situací, do nichž se kdykoliv může dostat každý z nás. Jak se co nejefektivněji v těchto momentech zachovat vysvětluje v nové publikaci Krizová komunikace v zátěžových situacích tým autorů pod vedením doktora Martina Dlouhého.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 3. června 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.