Výpis článků z archivu za měsíc: Červenec 2008


52. běh Letní školy slovanských studií

V sobotu 26. 7. 2008 zahájil děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. ve staroslavné aule Karolina již 52. běh Letní školy slovanských studií. Účastníci tohoto běhu pak prošli písemným a ústním testováním svých znalostí českého jazyka a byli rozřazeni do kurzů ve čtyřech stupních znalostí

Pokračování

28. července 2008


52. běh Letní školy slovanských studií

V sobotu 26. července 2008 v 9.30 hod. se ve Velké aule Karolina uskuteční slavnostní zahájení 52. běhu Letní školy slovanských studií spojené s koncertem. Letní školu organizuje Ustav bohemistických studií Filozofické fakulty UK.

Pokračování

26. července 2008


52. běh Letní školy  slovanských studií

Ústav bohemistických studií Filozofické fakulty UK připravuje 52. běh Letní školy  slovanských studií, který se uskuteční 25. - 22. 8. 2008. Letní školy se zúčastní stipendisté MŠMT ČR, stipendisté rektora UK a interní a externí zájemci z více než 30 zemí světa.

Pokračování

26. července 2008


Konference „Education, Equity and Social Justice“

Britská socioložka Sally Power (Cardiff University) ve své přednášce „The continuous reinvention of compensatory education“ vychází z obecného zjištění, že všechny vzdělávací systémy jsou v určité míře poznamenány vzdělávacími nerovnostmi. Ty jsou nejčastěji odrazem (a tedy vesměs převoditelné) socio-ekonomických nerovností, které jsou různou měrou vlastní každé společnosti. Zároveň ale tentýž vzdělávací systém, který produkuje a reprodukuje sociální nerovnosti, nabízí ve většině zemí též kompenzační mechanismy k jejich eliminaci, přičemž v současné době je trend kladoucí důraz na komplexní pomoc znevýhodněným lokalitám (disadvantaged areas).

Pokračování

22. července 2008


Visegradská spolupráce v hudebním vzdělávání

Již podruhé od loňského roku se sešel Visegrádský hudební tým, především vysokoškolských pedagogů ze čtyř sousedících zemí, aby společně rokovali o významných otázkách naší soudobé hudební pedagogiky.

Pokračování

16. července 2008


Vernisáž výstavy "Vrána k vráně"

Tato výstava se zabývá streetartem, způsobem vyjádření, které mnozí považují za pouhé vandalství a jiní, by na něj zas rádi nahlíželi jako na umění. Výstava má seznámit veřejnost jak s druhy jednotlivých děl, tak i s autory a samozřejmě i s historickým vývojem, který tato kontroverzní činnost prodělala.

Pokračování

10. července 2008


Soutěž o nejlepší IT diplomku roku má své finalisty

Do finálového kola druhého ročníku soutěže IT diplomka roku postoupilo deset diplomových prací, ze kterých odborná porota vybere během letních prázdnin tu nejlepší. Mezi finalisty patří i studenti UK - Ondrej Danko (UK MFF) a Tomáš Petříček (UK MFF).

Pokračování

1. července 2008




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.