Výpis článků z archivu za měsíc: Srpen 2004


Buzková chce zavést úlevy pro podniky podporující VŠ do dvou let

PRAHA 31. srpna (ČTK) - Ministryně školství Petra Buzková je přesvědčena o tom, že mají-li být české vysoké školy konkurence schopné, je nezbytně nutné posílit jiné zdroje jejich financování než státní. Jedná se především o podnikatelské úlevy při podpoře vysokých škol.

Pokračování

30. srpna 2004


SOS: Peníze za červený diplom dostanou od ČS i bakaláři

PRAHA 30. srpna (ČTK) - Česká spořitelna přistoupila podle Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) na to, že bude zpětně vyplácet slíbené prémie i těm absolventům vysokých škol, kteří ukončili bakalářský stupeň studia.

Pokračování

30. srpna 2004


LETNÍ JAZYKOVÝ KURZ PRO KRAJANY A JEJICH POTOMKY

V letošním roce se ve Studijním středisku Univerzity Karlovy v Dobrušce koná již 14. ročník letních jazykových kurzů pro krajany, které každoročně pořádá Odbor kulturních a krajanských vztahů Ministerstva zahraničních věcí České republiky ve spolupráci s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Všechny kurzy byly organizovány Ústavem jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy v Praze.

Pokračování

Mgr. Alena Obstová, 23. srpna 2004


KURZY ANGLIČTINY, NĚMČINY, FRANCOUZŠTINY, ŠPANĚLŠTINY, RUŠTINY

Pro studenty od úplných začátečníků až pro pokročilé připravil Ústav jazykové a odborné přípravy jazykové kurzy ANGLIČTINY, NĚMČINY, FRANCOUZŠTINY, ŠPANĚLŠTINY, RUŠTINY. Maximální počet studentů ve skupině je 12. Kurzy jsou ukončeny zkouškou. Na základě zkoušky absolvent obdrží osvědčení o dosažené jazykové úrovni. Do kurzů lze přistoupit i v průběhu semestru.

Pokračování

19. srpna 2004


Kolik dovolené by akademičtí pracovníci měli věnovat v létě opravdovému odpočinku?

Člověk si potřebuje odpočinout si, dobít se. Z hlediska mentální hygieny se doporučuje minimálně 14 dní dovolené v létě. Dva týdny proto, že několik dní ztratí adaptací na nové prostředí a pak i adaptací na návrat. Samozřejmě jsou lidé, kteří si nedovedou ani dovolenou bez práce představit.

Pokračování

PK, 4. srpna 2004


Soutěž o recept na zabijačkový guláš pana pedela

Soutěžte s námi o recept na zabijačkový guláš pana pedela.

Pokračování

2. srpna 2004


„Stanu se menším a ještě menším, až budu nejmenší na celém světě.“

Letní odborné soustředění pro mladé matematiky a fyziky pořádané Katedrou didaktiky fyziky na Matematicko-fyzikální fakultě UK a zastřešené OVVP UK MFF má již více než desetiletou tradici. V letošním roce se konalo v termínu 2. – 16. července v Nekoři v Orlických horách. Soustředění navazuje mimo jiné i na kroužek fyziky pro středoškoláky vedený pracovníky a studenty Katedry didaktiky fyziky již několik let. Hlavní motto těchto aktivit je „vlastníma rukama a hlavou“, což znamená, že jejich program je stavěn tak, aby účastníci získávali nové poznatky a dovednosti především vlastním přičiněním a ne pouze tak, že jsou jim sděleny někým jiným.

Pokračování

Zdeňka Broklová a Peter Žilavý, 2. srpna 2004


Soutěž o recept na zabijačkový guláš pana pedela

Soutěžte s námi o recept na zabijačkový guláš pana pedela.

Pokračování

2. srpna 2004




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.