Helena Stinglová • foto: red. • 15. listopadu 2012

Profesor Gaš obhajuje pozici v čele Přírodovědecké fakulty. Senát ho podpořil

Děkan Přírodovědecké fakulty UK prof. RNDr. Bohuslav Gaš, CSc., zřejmě zůstane v čele fakulty i v dalším funkčním období. Členové Akademického senátu fakulty jej 15. listopadu zvolili kandidátem na funkci děkana. Do funkce ho ještě na začátku příštího roku musí jmenovat rektor UK prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

Do voleb na funkční období od roku 2013 do roku 2017 se přihlásil pouze současný děkan profesor Gaš. Volilo ho 19 senátorů z 25 hlasujících.

Profesor Gaš ve svém volebním programu klade důraz především na rozvoj vědy, výzkumu a studijních podmínek na fakultě. V oblasti studia plánuje v dalším funkčním období zlepšit vyhledávání a oslovování talentovaných uchazečů, posílit mezinárodní charakter doktorského studia či nabízet studijní programy, které zajistí absolventům úspěšné uplatnění na pracovním trhu. Velký důraz klade také na zvýšení úspěšnosti fakulty v mezinárodních grantových soutěžích.

Profesor Gaš rovněž připomněl cíle svého prvního funkčního období a průběh jejich naplňování. Zdůraznil tak, že pro úspěšný rozvoj vědecké práce na fakultě je důležité využívat moderních komunikačních nástrojů, odlehčit akademikům i studentům od administrativní zátěže a zajistit dobrou komunikaci s vedením fakulty. Na základě procesního a dokumentového auditu se proto v současné době na fakultě buduje informační systém pro oběh elektronických dokumentů a jejich správu.

Celý volební program profesora Bohuslava Gaše si můžete přečíst ZDE




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.