Plagiát a spol.

Plagiátorství. Jasně a stručně.

Každý tuší, co je plagiát. České právo ale pojem nedefinuje. Obecně můžeme říct, že plagiátem je...

Pokračování

Kamila Kohoutová, 10. září 2018


Erfurtská univerzita udělila čestný doktorát profesoru Halíkovi

Téměř čtyři desetiletí po tajném vysvěcení na kněze převzal profesor Tomáš Halík na stejném místě titul čestného doktorátu. Univerzita v Erfurtu ocenila jeho zásluhy o teologii v sekulárním světě, přínos k celosvětovému dialogu mezi náboženstvími a přínos k intenzivnímu dialogu mezi věřícími na jedné straně a skeptiky, ateisty a agnostiky na straně druhé.

Pokračování

red., 14. listopadu 2014


Odškodnění pomocí speciální metodiky

V Česku vzniká nový systém výpočtu bolestného a finanční náhrady za trvalé nebo dočasné následky zdravotního poškození. S novým občanským zákoníkem totiž zanikly od začátku letošního roku dosavadní odškodňovací tabulky a zbylo stručné vyjádření, na základě kterého se předpokládá, že výpočet se uskuteční, cituji, podle zásad slušnosti. Protože tohle prohlášení postrádá konkrétní obrysy, ujala se vytvoření nových pravidel pro odškodňování 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy.

Pokračování

15. dubna 2014


Chci pomoci dětem se čtením

To téma je v Česku téměř neprobádané: jak podpořit děti v předškolním věku, aby se z nich pak bez problémů stali čtenáři? Odborníci tuší, že s předškoláky lze trénovat určité dovednosti, abychom jim pak ulehčili dobu, kdy se učí číst. Jaké dovednosti to ale jsou? To právě nyní zjišťuje Gabriela Seidlová Málková z Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy.

Pokračování

15. dubna 2014


Pražské VŠ a věda můžou z EU získat až 19 mld., uklidňuje MMR

Pražské vysoké školy a vědecké instituce budou moci z nového programu EU získat 13 až 19 miliard korun. Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) to sdělilo ČTK v reakci na prohlášení primátora Tomáše Hudečka (TOP 09), že do hlavního města má jít na vědu a vzdělávání jen 5,5 miliardy. To znepokojilo vysoké školy z metropole, které na podfinancování dlouhodobě upozorňují.

Pokračování

12. dubna 2014


Primátor:Věda v Praze získá desetinu dotací, školám hrozí kolaps

Vysoké školy a vědecké instituce v Praze budou moct v novém programovacím období z dotací Evropské unie získat 5,5 miliardy korun, což je desetina dotací vyčleněných na vědu a výzkum v ČR. Vyplývá to z dopisu Evropské komise (EK), který dostal primátor Tomáš Hudeček (TOP 09).

Pokračování

10. dubna 2014


Chládek chce novelu VŠ dojednat s akademiky do června

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) chce s akademickou obcí dojednat podobu novely vysokoškolského zákona do června, schválena by měla být do konce roku. Chládek to dnes řekl po jednání se zástupci České konference rektorů a Rady vysokých škol. Na náměstka pro vysoké školy navrhl Chládek Jaromíra Vebra z Vysoké školy ekonomické, je to nominant hnutí ANO.

Pokračování

28. března 2014


Držitelem letošní Templetonovy ceny se stal Tomáš Halík

Držitelem letošní Templetonovy ceny se stal Tomáš Halík. Ocenění, kterému se někdy přezdívá duchovní Nobelova cena, získal za výjimečný přínos pro duchovní rozměr života. Po bok dalajlámy nebo Matky Terezy, kteří získali cenu v minulosti, se zařadil jako první Čech. Součástí výhry je i finanční odměna ve výši skoro 36 milionů korun.

Pokračování

28. března 2014




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.