Projekt Hrajeme a pomáháme vybral pro Charitu 700 tisíc korun

Během pandemie koronaviru se dalo pomáhat potřebným či ohroženým z nákazy virem COVID-19 mnoha různými způsoby. Dokonce i hraním golfu v projektu, za kterým stojí někdejší vědec UK FTVS Dr. Jan Loužecký, CSc. Díky projektu Hrajeme a pomáháme se Charitě ČR podařilo předat 700 tisíc korun.

Pokračování

Jiří Novák, 20. června 2020


V karanténě schází pohyb. Jak se hýbat doma, ukazují sportovci UK

Sportovní centra jsou většinou stále uzavřená, jiná díky postupnému uvolňování pouští zájemce dovnitř jen omezeně. Sportovci z Univerzity Karlovy se podílejí na projektech, které nabízejí lekce on-line, a pomáhají tak přenést cvičení a pohyb k lidem do obývacích pokojů.

Pokračování

Anna Lazorová, 11. května 2020


Sportovci musí v karanténě improvizovat, nejhůř jsou na tom plavci

Zavřené stadiony, zrušené soutěže, a dokonce odložené olympijské hry v Tokiu - pandemie koronaviru v podstatě zastavila sportovní dění po celém světě. A karanténní opatření se pochopitelně výrazně dotkla i sportovců, kteří studují na FTVS UK.

Pokračování

Jiří Novák, 30. března 2020


Hokejisté UK pokračují ve vítězné jízdě a míří do semifinále evropské ligy

Za pátým vítězstvím v řadě v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) si sebejistě jdou hráči Univerzity Karlovy. Ve čtvrtfinálových utkáních dvakrát po sobě porazili v prodloužení tým Engineers Prague a postoupili do semifinále turnaje.

Pokračování

Helena Zdráhalová; Josef Vošahlík, 23. března 2018


Evropská hokejová liga: první vítězství nad inženýry je doma, teď ještě dvakrát

Hokejový výběr Univerzity Karlovy potvrdil, že v Praze těžko hledá přemožitele. V posledním kole nadstavbové části Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL) porazil tým Engineers Prague 9:7.

Pokračování

Josef Vošahlík; Helena Zdráhalová, 14. března 2018


Skokan Čestmír Kožíšek: Na olympiádě v Pchjongčchangu mi chyběli diváci

Říkají mu Létající Čestmír. To, že velké můstky patří mezi jeho oblíbené, dokázal student Fakulty tělesné výchovy a sportu UK a skokan na lyžích Čestmír Kožíšek i na olympiádě v Pchjongčchangu, kde si doletěl ve své nejsilnější disciplíně pro osmadvacáté místo.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 26. února 2018


Další krok k vítězství v lize. Hokejisté UK rozdrtili borce Masarykovy univerzity

Hokejový výběr Univerzity Karlovy se rychle oklepal z poslední porážky v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL) a 14. února na pražském stadionu Hvězda ukázal, proč je úřadujícím šampionem soutěže.

Pokračování

Josef Vošahlík; red., 19. února 2018


Evropská liga v poločase. Hokejisté UK bojují o dobrou pozici pro play-off

Téměř po dvouměsíční přestávce se hokejová reprezentace UK znovu oblékla do výstroje, aby se utkala s dalšími protivníky v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL), tentokrát už v její nadstavbové části, kam postoupili jen ti nejlepší.

Pokračování

Josef Vošahlík; red., 8. února 2018




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.