Výpis článků z archivu za měsíc: Prosinec 2013


Stříbro z univerziády. Medička a skokanka na lyžích teď bojuje o start v Soči

Skokanka na lyžích Michaela Doleželová získala stříbrnou medaili na zimní světové univerziádě v Trentinu, která se konala v polovině prosince. Studentka oboru zubní lékařství na 1. lékařské fakultě UK v rozhovoru pro univerzitní časopis iForum připouští, že zkombinovat studium medicíny s vrcholovou sportovní přípravou je skutečně náročné.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 31. prosince 2013


Albert Jelínek všechen čas věnuje studiu na UK a snowboardingu. Nelituje toho

„Buď jsem ve studovně, nebo na sněhu, čas na nic jiného nezbývá. Nedokážu si ale představit, že bych jenom studoval, nebo jenom jezdil na snowboardu,“ usmíval se student ekonomie na Fakultě sociálních věd UK a český reprezentant ve snowboardingu Bc. Albert Jelínek. Přípravu na univerziádu v Trentinu mu zkomplikovala zlomenina zápěstí.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 10. prosince 2013


Třetí univerziáda, rigorózum na FTVS, nyní andragogika. Martin Píša neztrácí čas

Na univerziádě v Trentinu, která začíná ve středu 11. prosince, ho čekají všechny disciplíny alpského lyžování – sjezd, slalom, obří slalom i super obří slalom. Absolvent Fakulty tělesné výchovy a sportu UK a dnes student andragogiky a personálního řízení na Filozofické fakultě UK PhDr. Martin Píša jede už na svou třetí univerziádu.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 6. prosince 2013


Bratislavští Manažeři na UK Praha nestačili

Den po remízovém zápase s Paneuropou KINGS čekal hokejisty UK Praha zápas proti dalšímu bratislavskému soupeři. Na zimní stadion do Slaného v úterý 3. prosince přijel celek Vysoké školy ekonomie a managementu veřejné správy z Bratislavy, který v soutěži vystupuje pod názvem Managers.

Pokračování

Martin Augustin (EUHL), 6. prosince 2013


Obhájí hráči curlingu bronz z minulé univerziády? Držte palce studentům UK

V polovině prosince vypukne 26. ročník zimní univerziády, na němž o cenné kovy zabojují sportovci reprezentující nejen svou zemi, ale i vysokou školu, na které studují. Obhajovat bronzové medaile z poslední univerziády pojede do italského Trentina i tým hráčů curlingu, do něhož patří také studenti UK Lukáš Klíma a Tomáš Paul.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 5. prosince 2013


Hokejisti Univerzity Karlovy se rozešli s Panevropou smírně

Další utkání Evropské univerzitní hokejové ligy svedlo v pondělí 2. prosince dohromady dosud stoprocentní tým Univerzity Karlovy a tým bratislavské Panevropské vysoké školy. Obě formace se střetly už před týdnem v Bratislavě, odkud si vítězství 5:2 odvezla UK Praha. Na ledě ve Slaném byl tentokrát k vidění mnohem vyrovnanější zápas.

Pokračování

Martin Augustin (EUHL), 5. prosince 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.