Výpis článků z archivu za měsíc: Červenec 2013


Bronz z univerziády jsem oslavil v Kazani, zapil jsem ho na chalupě, smál se judista

Na letní světovou univerziádu do Kazaně odletěl především sbírat zkušenosti, nakonec si judista a student FTVS UK Alexandr Jurečka ke svému vlastnímu překvapení přivezl bronzovou medaili.

Pokračování

Helena Stinglová, 24. července 2013


Z univerziády bych si chtěla přivézt medaili, plánuje sedmibojařka

„Na univerziádě jsem nikdy nebyla, moc jsem na ni chtěla jet, protože jsem slyšela, že to je pěkná akce,“ usmívala se sedmibojařka Eliška Klučinová před tím, než odletěla do Kazaně, kde se koná sedmadvacátý ročník letní univerziády. Studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK, kterou čekají v září státnice, patří mezi velké medailové naděje české výpravy.

Pokračování

Helena Stinglová, 10. července 2013


Jsem zvědavá, jak si poradíme s neevropským basketbalem

České basketbalistky čeká v pondělí první turnaj na světové univerziádě v Kazani. V týmu je na pozici rozehrávačky i studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Lenka Bartáková. „Máme těžký los. Postoupit ze skupiny nebude lehké,“ říká v rozhovoru pro univerzitní časopis iForum. V základní skupině Češky narazí i na jedny z favoritek turnaje, reprezentantky Spojených států.

Pokračování

Helena Stinglová, 8. července 2013


Šermuje, studuje logiku a poslouchá Rachmaninova. Na univerziádě to bude boj

Čest Univerzity Karlovy bude kordem hájit na světové univerziádě v Kazani její student a sportovní šermíř Julián Seidl. Student logiky na Filozofické fakultě UK, který se chystá v září ke státním závěrečným zkouškám, se na univerziádu těší, na velkých sportovních akcích totiž předvádí lepší výkony. „Víc mě to motivuje,“ říká v rozhovoru pro univerzitní časopis iForum.

Pokračování

Helena Stinglová, 4. července 2013


Univerziáda je jedním z vrcholů letošní sezóny, těší se judista Jaromír Ježek

V Kazani, hlavním městě Tatarstánu patřícího do Ruské federace, začíná 6. července sedmadvacátý ročník Světové letní univerziády. Na vrcholný sportovní mítink studentů vysokých škol míří i velká medailová naděje Univerzity Karlovy judista Jaromír Ježek.

Pokračování

Helena Stinglová, 2. července 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.