Senát UK vystoupil proti návrhu reformy vysokých škol

Akademický senát Univerzity Karlovy dnes vystoupil proti návrhu reformy vysokých škol. Předložená podoba novely podle akademiků neřeší základní problémy, například rozdělení vysokých škol na vědecké či vzdělávací. Harmonogram projednávání je prý navíc tak napjatý, že návrh nemůže být dostatečně projednán. V tiskové zprávě to sdělil mluvčí univerzity Václav Hájek. Ministerstvo školství se ale hájí, změny chce prý připravit ve spolupráci se školami.

Pokračování

čtk, kli dvd , 7. prosince 2012


Tak tu reformu vysokých škol nedělejme

Myslím, že je třeba říci to jasně: studenti vyšli do ulic z podnětu svých učitelů. Když se jich zeptáte, proti čemu protestují, nevědí, nebo opakují jen to, co někde slyšeli. Jejich učitelé tvrdí, že reformu vysokého školství považují za nezbytnou, avšak jinou, než navrhuje ministerstvo školství.

Pokračování

6. března 2012


Prohlášení rektora Univerzity Karlovy

Tento týden jsem byl seznámen se skutečností, že někteří politici  v rámci diskuse o návrhu zákona o církevních restitucích začali argumentovat údajnou právní expertizou Univerzity Karlovy v Praze, která by měla dovozovat, že navrácení majetku církvím by ve skutečnosti nebylo restitucí, tj. navrácením neoprávněně odebraného majetku původnímu majiteli. Akademičtí i vědečtí pracovníci Univerzity Karlovy v rámci své činnosti zpracovávají značné množství odborných stanovisek, studií a komentářů.

Pokračování

3. února 2012


Rodiče se báli, jestli mě tam nesnědí

Využili jsme příležitost, která se nemusí opakovat. Tak mluví studenti Husitské teologické fakulty UK, kteří v prosinci loňského roku vyrazili na studijní stáž do Zimbabwe. Tři týdny pomáhali v místní škole, cestovali a poznávali zdejší přátelskou komunitu. Vojta Smetana a Michala Krejčová splnili slib a o své zážitky se podělili s redakcí i-Fora.

Pokračování

19. ledna 2012




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.