Univerzita Karlova spustila think-tank Vzdělávání21

V Karolinu byla představena odborná platforma Vzdělávání21. Jejím cílem je systematicky zlepšovat vzdělávání a posilovat moderní pedagogické přístupy a metody. Prvním tématem bude distanční forma výuky a její integrace do školství.

Pokračování

Jitka Jiřičková, 10. června 2020


Tématem konference 4EU+ v Kodani byly vzdělávací iniciativy

Aliance 4EU+ se zaměřuje na revoluční změny ve výzkumu a vzdělávání prostřednictvím nabídky inovativních programů, které by měly zlepšit spolupráci a mobilitu a vytvořit příležitosti, které otevírají nové obzory. Kodaňská univerzita nedávno hostila pracovní skupiny ze všech členských organizací 4EU+.

Pokračování

Jan Velinger, 29. února 2020


Na farmacii se rodí špičkový vědecký tým STARSS. Z eurodotací získá 150 milionů

Okolo 150 milionů korun poputuje z evropských fondů na Farmaceutickou fakultu UK. Projekt profesora Petra Solicha a jeho kolegů získá finanční podporu z Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 22. února 2017


Začínají oslavy 700. výročí narození císaře Karla IV.

V roce 2016 uplyne sedm set let od narození českého krále a římského císaře Karla IV. Přípravy oslav tohoto významného výročí právě vrcholí. Zástupci předních kulturních, akademických a vědeckých institucí České republiky proto uspořádali na půdě Kláštera sv. Anežky České v Praze tiskovou konferenci k příležitosti představení programu oslav 700. výročí narození Karla IV.

Pokračování

Drahomír Suchánek, 30. listopadu 2015


Začít plodit dřív, aby lidé stihli mít víc dětí. To by měl stát podporovat, říká studie

Pokles porodnosti v České republice by mohla zastavit změna rodinné politiky. Vyplývá to z výzkumu, který vedla RNDr. Jiřina Kocourková, Ph.D., vedoucí katedry demografie a geodemografie Přírodovědecké fakulty UK.

Pokračování

Helena Zdráhalová, 11. května 2015


Kdo bude příštích pět let vládnout Spojenému království?

Na půdě Filozofické fakulty UK vystoupil 13. dubna s přednáškou o volebních prognózách dr. Stephen Fisher z Oxfordské univerzity. Kdo vyhraje ve Velké Británii 7. května volby, jak se prognózy dělají a proč se jim zatím české agentury obloukem vyhýbají?

Pokračování

Jaromír Mazák (FF UK), 24. dubna 2015


Po výzkumu o sportu dětí fakulta plánuje další spolupráci s olympijským výborem

Nedávno se v médiích objevila informace shrnující výsledky tzv. Olympijského víceboje, který byl po více než 25 letech prvním celorepublikovým projektem hodnotícím obecnou pohybovou zdatnost a základní somatické parametry dětí z českých základních škol. Odborným garantem v tomto rozsáhlém šetření byl doc. Tomáš Perič, který působí na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK.

Pokračování

Mgr. Martin Musálek, Ph.D., 20. dubna 2015


Mezioborové sympozium připomene kantorský odkaz J. J. Ryby

Ve dnech 9. a 10. dubna se v prostorách Památníku národního písemnictví na Strahově a Městské knihovny v Praze uskuteční mezioborové sympozium na téma škola a hudba (nejen) v době Jakuba Jana Ryby. Součástí odborného setkání, pořádaného na počest tohoto proslulého skladatele a pedagoga, bude rovněž vernisáž tematické výstavy a koncert z méně známých děl Jakuba Jana Ryby a jeho současníků.

Pokračování

Lucie Kettnerová, 7. dubna 2015




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.