Lucie Kettnerová • foto: red. • 29. listopadu 2012

Zajděte si na výstavu přímo z přednášky

Chcete-li zhlédnout trochu umění, nemusíte vyrážet do žádné galerie ani muzea. Umění totiž přišlo za vámi, a to díky přičinění kulturologů, kteří ve třetím patře Filozofické fakulty v Celetné 20 instalovali výstavu Žena jako krásno uvedené v činnost.

„Galerie pod schody představuje kulturologický projekt, který usiluje o zasazení výtvarných děl českých umělců a umělkyň do každodenního univerzitního prostředí. Cílem projektu je prostřednictvím vystavené umělecké tvorby zahájit dialog mezi umělci, akademiky a studenty. Prvním umělcem, jehož grafické dílo otevírá Galerii pod schody, je Tomáš Hřivnáč. Vernisáž výstavy Žena jako krásno uvedené v činnost zdůrazňuje ústřední motiv jeho tvorby – tělo ženy v dynamice pohybů a tvarů. Dílo Tomáše Hřivnáče reprezentuje současné trendy české grafické tvorby, spojující brilantní výtvarnou techniku s poselstvím na motivy ,krása ženy‘,“ říká kurátorka výstavy PhDr. Barbora Půtová, Ph.D., z katedry kulturologie Filozofické fakulty UK.

Vernisáž výstavy proběhla 28. listopadu, díla Tomáše Hřivnáče jsou k vidění až do konce zimního semestru. V letním semestru se můžete těšit na grafiky Ladislava Kuklíka.

Součástí projektu Galerie pod schody je také vytvoření databáze současného českého umění. Ta bude průběžně doplňována o teoretické materiály a studie, jež budou analyzovat současnou českou uměleckou tvorbu.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.