red. • foto: red. • 9. ledna 2013

Univerzita Karlova udělí svým studentům Bolzanovu cenu

Rektor Univerzity Karlovy profesor Václav Hampl i letos ocení vybrané studenty prestižní Bolzanovou cenou. Celkem tři studenti obdrží z jeho rukou ve čtvrtek 31. ledna ve 13 hodin v Malé aule Karolina (Ovocný trh 3, Praha 1) diplom a rovněž finanční odměnu.

Univerzita Karlova již po devatenácté udělí vybraným studentům Bolzanovu cenu. „Uděluje se za mimořádně objevné práce s vynikajícím tvůrčím obsahem a zpravidla s interdisciplinárním tematickým přesahem zpracované uchazečem v průběhu studia,“ přibližuje cenu rektor univerzity prof. Václav Hampl. Ve třech kategoriích (společenskovědní obory, včetně teologických oborů, přírodovědní obory a lékařské obory) letos cenu získají tři studenti.

Bolzanova cena podporuje vědeckou výchovu a odbornou přípravu studentů Univerzity Karlovy. Soutěžní práce, které přihlašují sami studenti, posuzuje komise pro udělení ceny, jež je složena z členů jmenovaných rektorem. Za dosavadních osmnáct ročníků soutěže bylo uděleno 189 cen. Držitel ceny dostává diplom a finanční odměnu.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.