Lucie Kettnerová • foto: red. • 12. dubna 2013

Konference Škola jako místo setkávání se letos zaměří na jinakost žáků

V pořadí už šestý ročník konference Škola jako místo setkávání pořádá v pátek 12. dubna katedra psychologie Filozofické fakulty UK. Letošní podtitul zní Každý jsme jiný a chce poukázat na fakt, že je zcela přirozené, že ve školách se pracuje odlišně s různými žáky.

Zástupci katedry psychologie FF UK Václav Mertin, Lenka Krejčová a Ilona Gillernová na předchozím ročníku konference Škola jako místo setkávání

Zástupci katedry psychologie FF UK Václav Mertin, Lenka Krejčová a Ilona Gillernová na předchozím ročníku konference Škola jako místo setkávání

„Stejně jako jsou odlišní učitelé, i pro žáky se musí stát samozřejmostí, že se ve škole mimo jiné naučí, jak vycházet s různými lidmi, jak se adaptovat na různé styly vedení a sdělování informací. To, čemu říkáme norma, je nesmírně pestré a široké spektrum různých jedinečných osobností, které se ve škole potkávají,“ popisuje organizátorka konference PhDr. Lenka Krejčová, Ph.D., kterému pohledu se tentokrát budou mnohé příspěvky účastníků věnovat.

Organizátorka konference PhDr. Lenka Krejčová, Ph.D.

Organizátorka konference PhDr. Lenka Krejčová, Ph.D.
Konference Škola jako místo setkávání si za dobu své existence získala velkou přízeň jak mezi aktivně vystupujícími, tak mezi posluchači. Díky tomu, že se s nabídkou prezentací stále více hlásí lidé z praxe, může se zaměření konference obracet od čistě pedagogicko-psychologických aspektů vzdělávání i k tématům didaktickým a oborovým.

Program konference je sestaven tak, aby si přednášku či workshop mohli vybrat všichni účastníci dle svého zaměření – ať už jde o témata z mateřských, základních nebo dokonce ze středních škol, ať už je více zajímá práce se žáky v hodinách, ucelené vzdělávací koncepce, které některé školy využívají, nebo oblast poradenské a intervenční práce ve škole.

„Předpokládáme, že pro posluchače budou zajímavé jak příspěvky, které ukazují, co vše se ve školách dá dělat, co vše funguje navzdory nadřízeným byrokratickým strukturám a co vše jsou učitelé pro své žáky ochotní a schopní dělat, tak příspěvky, které podporují pedagogický optimismus i nadšení do další práce,“ říká Lenka Krejčová.

Program konference






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.