‹  Leden 2018  ›

PoÚtStČtSoNe
1234567
PoÚtStČtSoNe
891011121314
PoÚtStČtSoNe
15161718192021
PoÚtStČtSoNe
22232425262728
PoÚtSt
293031

10. května 2017 – 27. května 2018

Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně.

Výstava na téma "Člověk v náhradách aneb technika slouží medicíně" Národního technického muzea vznikla ve spolupráci s Univerzitou Karlovou a Národní lékařskou knihovnou. Přijďte se podívat.


19. ledna 2018 – 31. ledna 2018

Pozvánka na výstavu - nové žezlo FSV UK

Vznik nového žezla byl podpořen formou hromadného financování na portálu HitHit na jaře roku 2017 pod heslem „Přísahejme na vlastní!“. Sbírka umožnila dovést do úspěšného konce projekt vzniku insignií, který před více než dvaceti lety ohlásil tehdejší děkan fakulty prof. Miloslav Petrusek. Ve dnech 19. až 31. ledna 2018 se v Křížové chodbě Karolina uskuteční výstava insignií FSV UK. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejen nové žezlo, ale i nový talár. Součástí výstavy budou také fotografie dokumentující tvorbu žezla.


31. ledna 2018

Den otevřených dveří na LF v Plzni

Zveme všechny zájemce o studium všeobecného nebo zubního lékařství na den otevřených dveří na Lékařské fakultě UK v Plzni.


1. února 2018

Veletrh pražských veřejných vysokých škol 2018

Veletrh pražských vysokých škol je určen především studentům středních škol, zájemcům o bakalářská i magistrská studia, kteří na něm naleznou studijní nabídku osmi pražských veřejných vysokých škol – Univerzity Karlovy, Vysoké školy ekonomické v Praze, Českého vysokého učení technického v Praze, České zemědělské univerzity v Praze, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, Akademie múzických umění v Praze, Akademie výtvarných umění v Praze a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.


1. února 2018

Den otevřených dveří na PedF UK

Deadline na podávání přihlášek na VŠ se blíží a ty ještě úplně nevíš, co dělat po maturitě? Přijď strávit jedno odpoledne na pedagogickou fakultu a třeba přijdeš na to, že učitelství je ta správná volba!


1. února 2018

Inaugurace Spectabilis děkana prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc.

Srdečně Vás zveme na slavnostní inauguraci Spectabilis děkana prof. MUDr. Petra Widimského, DrSc., která se koná 1. 2. 2018 v 16:30 hodin ve Velké Aule Karolina. Součástí slavnostního aktu bude poděkování Prof. MUDr. Michalu Andělovi, CSc. za jeho mimořádné zásluhy o rozvoj 3. lékařské fakulty.


5. února 2018 – 28. února 2018

Camino na kolečkách

Fotografická výstava Camino na kolečkách vás vezme na 640 km dlouhou pouť po svatojakubské cestě Španělskem do Santiaga de Compostela. Honza Dušek se v roce 2017 spolu se svým synem a přáteli vydal na 29 dnů dlouhou neobyčejnou cestu. Podtitulem výstavy je "na vozíku život nekončí", neb Honza je kvůli roztroušené skleróze posledních 6 let upoután na invalidní vozík.


8. února 2018

První Filosofická kavárna 2018: O Komenského Spisech o první filosofii

Vážení kolegové, přátelé a příznivci Filosofického ústavu,

ve čtvrtek 8. února 2018 od 16:00 v klubu Jazz Republic (dříve Golem) proběhne letos první Filosofická kavárna 2018 jako programová součást již tradičního „Odpoledne s Filosofickým ústavem“, v němž se na neformální bázi ve čtvrtek prvního celého týdne každého měsíce setkávají pracovníci Filosofického ústavu s dalšími kolegy z akademické sféry i se spřátelenou veřejností.


8. února 2018

42. celostátní seminář k teoretickým základům didaktiky cizích jazyků

Tématem 42. celostátního semináře k teoretickým základům didaktiky cizích jazyků je využití simulačních a rolových her ve výuce cizích jazyků.


9. února 2018 – 11. února 2018

Konference Politický (ne)klid v současné Evropě? Český a německý pohled.

Současný vývoj evropské politiky je velmi živé téma. Velký důraz na aktuální dění v Evropě kladou především média, která nám zprostředkovávají informace o nynější situaci.


9. února 2018

Den otevřených dveří 3LF v Karlových Varech 2018

Srdečně Vás zveme od 8.00 hod. na Den otevřených dveří v Karlových Varech, obor fyzioterapie. Co vás čeká? Přednášky - Jana Klímy, Kamily Řasové, Zdeňka Bergla, výstava dětských výtvarných děl na téma Univerzita Karlova, prohlídka učebních prostor, ukázka rehabilitace na dobrovolných figurantech. První ročník se otvírá již na podzim 2018.


10. února 2018 – 1. dubna 2018

Tajemství stepi

V Uzbekistánu již patnáct let působí archeologická expedice pod vedením Ladislava Stanča. Podílela se na ní řada archeologů i studentů archeologie, především z Univerzity Karlovy. Výstava prostřednictvím fotografií a posterů představí výsledky práce tohoto mezinárodního týmu.


14. února 2018 – 15. února 2018

Mezinárodní konference Military and Postmilitary Landscapes

Výzkumné centrum historické geografie Vás zve na mezinárodní konferenci Military and Postmilitary Landscapes, která se uskuteční v návaznosti na Středoevropskou konferenci historických geografů.


15. února 2018 – 16. února 2018

Dva dny s didaktikou matematiky 2018

22. ročník konference Dva dny s didaktikou matematiky, kterou pořádá KMDM spolu se Společností učitelů matematiky JČMF se bude konat ve dnech 15. – 16. 2. 2018 na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy.


15. února 2018

Jeden den s fyzikou

Jeden den s fyzikou je akce plná přednášek, exkurzí a experimentů – prostě setkání s fyzikou v budovách MFF UK. Akce je určena středoškolákům, jejich pedagogům a všem příznivcům fyziky z řad veřejnosti. Návštěvníci si prohlédnou špičková vědecká zařízení a budou si moci pohovořit s pedagogy a studenty Matfyzu.


17. února 2018

Workshop: Ne/způsobilost, ‚postižení‘ a hendikep ve společenských a humanitních vědách

Fakulta humanitních studií UK, CEFRES a Sociologický ústav AV ČR zvou na interdisciplinární workshop „Ne/způsobilost, ‚postižení‘ a hendikep ve společenských a humanitních vědách“.

Cílem workshopu je nabídnout fórum k diskuzi o různých teoriích tělesnosti a možnostech interdisciplinárních přístupů. Workshop usiluje o prohloubení dialogu mezi disability studies a dalšími obory humanitních a společenských věd.


22. února 2018

Rozpravy o mazání internetového obsahu

Pro Facebook, Google či Twitter mažou nevhodný obsah, který uploadují sami uživatelé. Kdo jsou ale tito lidé? Podle čeho se rozhodují, jestli je obsah nevhodný? Jak se sami se svou prací vyrovnávají? A jde psychicky zvládnout sledování pornografie nebo krutého násilí po celou pracovní dobu? Jaké to může mít následky?


23. února 2018

Reprezentační ples Přírodovědecké fakulty

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy si vás dovoluje pozvat na fakultní ples. Hudba, tanec, zábava, dobré jídlo, vybrané pití, setkání studentů, kolegů a přátel, to vše v jeden večer a pod jednou střechou Kongresového centra Praha.


26. února 2018

Přednáška prof. Bohna o dějinách národního parku Białowieża

Pracoviště Historické sociologie společně s Katedrou sociální a kulturní ekologie FHS UK srdečně zvou na přednášku „Wilderness and World Heritage or Locals and Bisons – The Polish-Belarussian National Park of Białowieża“, kterou přednese Prof. Dr. Thomas Bohn (Justus-Liebig-University Giessen).


3. března 2018

New Media Inspiration 2018

Na New Media Inspiration již posedmé propojíme akademickou sféru se zástupci komerčního sektoru a odborníky z byznysu. Cílem konference je konfrontace odlišných přístupů a dílčích aspektů ústředního tématu, jímž je tentokrát umělá inteligence.


7. března 2018

Společný reprezentační ples FF UK a PEDF UK 2018

Již 4. společný ples našich fakult vás 7. 3. 2018 přemístí mezi kouzla a tajemnost noci. A to ne ledajaké noci. Té nejtajemnější v celém roce - Svatojánské noci.


7. března 2018

Místoprostorové středy: Workshop knižní vazby vol. 1

Studenti Fakulty humanitních studií UK v únoru a březnu organizují „Místoprostorové středy“. Jedná se o každotýdenní akce zaměřené na uměleckou tvorbu, které se konají v Hyb4 (Hybernská 4, Praha 1). Ve středu 7. března proběhne první část workshopu knižní vazby s Annou Paškovou.


8. března 2018

Možnosti studia v zahraničí pro studenty lékařských fakult

Seminář o studiu v zahraničí je zaměřen výhradně na ty možnosti, které se nabízejí studentům lékařských fakult, medikům. Tato cílová skupina je totiž, co do variability nabídky mobilit, skupinou nejvíce omezenou a nadto (kvůli svému zaměření) v kontextu mezinárodního studia značně specifickou, rádi bychom jí proto prostřednictvím této akce věnovali více pozornosti.


10. března 2018

Ples 2. lékařské fakulty UK

Srdečně Vás zveme na tradiční ples 2. lékařské fakulty!

Čeká Vás vyhlášení ankety Učitel roku, taneční skupina Prdlý kosti, opět se můžete těšit na bohatou tombolu. K tanci i poslechu zahraje kapela B.N.Band, kapely J!Scream, Crewtones a Harmcore Jazz Band, společenský sál rozezní zpěv a klavír v podání našich talentovaných studentů a nebude chybět ani DJ Forrest Pine s nejnovějšími písněmi ale i nejlepšími hity let minulých.


12. března 2018 – 18. března 2018

Týden mozku

Týden mozku je jedinečný cyklus přednášek o nejnovějších objevech a trendech ve výzkumu mozku a neurovědách, který již podevatenácté pořádá Akademie věd České republiky. Během Týdne mozku s přednáškami vystupují přední čeští odborníci v oboru teoretických i klinických neurověd. Přednášky jsou určeny pro širokou veřejnost, především pro studenty středních škol. Připraven je i zajímavý doprovodný program.


14. března 2018

Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy

Seminář je určen všem současným (i budoucím) studentům doktorských programů UK, kteří zamýšlejí absolvovat část svého studia v zahraničí nebo do zahraničí vyjet na výzkumný pobyt. Zazní i informace přínosné pro zájemce o postdoktorandské pobyty.


14. března 2018 – 15. dubna 2018

Výstava Jaroslava Alta: Účast

Fakulta humanitních studií UK srdečně zve na výstavu Jaroslava Alta s názvem „Účast“. Vernisáž se uskuteční 14. 3. 2018 od 18:00 v Galerii Novoměstské radnice. Na témže místě pak bude probíhat výstava od 15. března až do 15. dubna vždy od 10:00 do 18:00 (mimo pondělí).


15. března 2018

UK FTVS žije paralympiádou v PyeongChangu!

Vestibul UK FTVS - vstup zdarma

NA CO SE MŮŽETE TĚŠIT:

- setkání s významnými osobnostmi

- seznámení s tématem paralympiády

- vyzkoušení paralympijských sportů

- soutěže o ceny


16. března 2018

Reprezentační ples 3. lékařské fakulty 2018

Zveme Vás na výroční 20. Reprezentační ples 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, který se uskuteční v pátek 16. března 2018 od 19:00 hodin v Národním domě na Vinohradech. Těšit se můžete na předtančení našich studentů, vyhlášení ankety Syllabova křída, tombolu se skvělými cenami, taneční orchestr a zajímavé kapely.


17. března 2018

KURZ: Nutriční poradenství v praxi

Kurz Nutriční poradenství v praxi je zaměřený na seznámení se základy racionální stravy a především na jejich použití v praxi. V kurzu se seznámíte s metodami diagnostiky nutričního stavu, interpretací výsledků a zásadami při tvorbě nutričních plánů.


19. března 2018

Co teď, s kým a kam – budoucnost Evropské unie

Na další směřování EU se zaměřuje letošní zpráva EEAG (European Economic Advisory Group) mnichovského ifo Institutu a Centra pro ekonomická studia. Pravidelnou analýzu makroekonomických a společenských trendů v bloku evropské osmadvacítky tentokrát provedlo sedm ekonomů z šesti zemí pod vedením prof. Giuseppeho Bertoly z Univerzity v Turíně.


21. března 2018

Workshop: Moderní student a Nový svět práce ve společnosti Microsoft

Přijďte poznat Nový svět práce společnosti Microsoft a dozvědět se, jaké možnosti pro studenty nabízíme. Ve druhé části workshopu se budeme zabývat digitálními dovednostmi a praktickými ukázkami Office dovedností, které potřebuje nejen každý student, ale také zaměstnanec. V ideálním případě si přineste počítač, ať si můžete vše rovnou vyzkoušet. Těšíme se na Vás!


21. března 2018

Místoprostorové středy: Figura & otevřený ateliér

Studenti Fakulty humanitních studií UK v únoru a březnu organizují „Místoprostorové středy“. Jedná se o každotýdenní akce zaměřené na uměleckou tvorbu, které se konají v Hyb4 (Hybernská 4, Praha 1). Přijďte volně tvořit, pracovat, kreslit, malovat nebo jen odpočívat.


22. března 2018

Křeslo pro Fausta

Srdečně Vás zveme na další besedu z cyklu Křeslo pro Fausta, která se uskuteční ve čtvrtek 22. března 2018 v 17.00 hodin ve Fausťáku – Akademickém klubu 1. LF UK (Faustův dům, Karlovo nám. 40, Praha 2).


22. března 2018

Práce s LinkedIn

Chcete být neustále ve spojení s profesním světem? Máte zájem přečíst si články, postřehy a komentáře u témat, která Vás zajímají? Chcete si pravidelně monitorovat nejen nabídky práce? Využijte možnosti založit si profil na profesní sociální síti LinkedIn s podporou a konzultací personální agentury Grafton.


22. března 2018

Přístup ke chráněným individuálním údajům pro výzkumné a analytické účely

Národní statistické úřady sbírají spoustu údajů o lidech i firmách. Kromě použití pro oficiální statistiky jsou tato data cenná pro výzkum. Statistické úřady tudíž různými způsoby poskytují přístup k anonymizovaným individuálním údajům pro výzkum. Maďarský statistický úřad zařídil přístup ke chráněným statistickým údajům v zabezpečené místnosti a skrze vzdálený přístup a dálkové spouštění programů. Na semináři budou prezentovány zkušenosti z těchto postupů a možnost pro jejich použití v ČR.


22. března 2018

Večer s Historickou sociologií: netradiční představení oboru

Pracoviště historické sociologie při Fakultě humanitních studií UK srdečně zve všechny studenty, učitele, a hlavně uchazeče, na Večer s historickou sociologií, který se uskuteční 22. března ve Studentském klubu Celetná (Celetná 20, Praha 1) od 17:00.


22. března 2018

Jak se stát spisovatelem či spisovatelkou?

Je těžké se prosadit na českém knižním trhu? Může se vlastní tvorbou spisovatel/ka uživit? Jaké překážky musí překonávat? Jaká je spolupráce s nakladatelstvími? Jak se na českou tvorbu dívají a jak ji vydávají? Je dostatečně hodnocena v médiích? Jakou mají naši hosté zkušenost s prací a hodnocením jejich tvorby v kulturních periodikách? Ptát se budeme našich úspěšných absolventů, kterým se podařilo se v literární a knižní praxi prosadit.


22. března 2018

Diskuse začínajících učitelů

Diskuse studentů, kteří začínají učit. Předávání si zkušeností o tom jaký byl nástup do školství, spolupráce s vedením, podepsání smlouvy a spoustu dalších otázek, které se týkají nástupu do školy. Pokud tedy učíte od 1 roku do 5 let, tak neváhejte a přijďte se podělit o zkušenosti.


27. března 2018

Prezentační a komunikační dovednosti

Komunikace = základ úspěchu. Kolikrát jsme toto rčení slyšeli a přesto přehlížíme důležitost této dovednosti důležité pro úspěch ve všech oblastech života. Seminář je veden interaktivní formou včetně zařazení minitréninku tak, aby si posluchači odnesli jak znalosti, tak inspiraci do své praxe.


27. března 2018

Medialogy

Vytrácí se prestiž učitelského povolání? Týká se nedostatek pedagogů všech medicínských oborů? Jak české lékařské fakulty bojují s nedostatkem učitelů? Do jaké míry mohou pedagoga nahradit softwary a e-learning?


29. března 2018 – 2. dubna 2018

Velikonoce v Krkonoších

Fakultní kaplan zve studenty KTF UK a přátele na velikonoční pobyt v Jánských Lázních. Součástí budou obřady velikonočního tridua v místním kostele sv. jan Křtitelen, ale také možnost výletů do hor či lyžování.


4. dubna 2018

Kruh přátel českého jazyka: (Nejen) o komunikaci dětí s Downovým syndromem

Přednáška přiblíží problematiku osvojování jazyka dětmi s Downovým syndromem (DS), nejběžnější genetickou odchylkou. Úroveň ovládnutí jazyka i komunikace dětmi s DS závisí na celkovém zdravotním stavu i míře mentálního postižení, je ovšem možné hovořit i o společných aspektech jejich rozvoje (např. horší řečová produkce než komprehenze, lepší lexikální schopnosti a dovednosti oproti syntaktickým apod.)....


4. dubna 2018

Vzpomínkové setkání k nedožitým 90. narozeninám čtyř významných představitelů oboru anatomie

Vzpomínkové setkání k nedožitým 90. narozeninám významných představitelů oboru anatomie prof. MUDr. Ludmily Puzanové, DrSc., prof. MUDr. Radomíra Čiháka, DrSc., prof. MUDr. Milana Doskočila, DrSc., a prof. MUDr. Jiřího Heřta, DrSc.


4. dubna 2018

Filmový večer: Monstrum

Studentský spolek Copertino srdečně zve na další filmový večer. Tentokráte se bude promítat film Monstrum, úvodní komentář pronese prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc.


5. dubna 2018

Oslava 670 let UK


5. dubna 2018

Specializovaný seminář z oboru kurátorství a znalectví III

Přijďte na specializovaný seminář, tentokrát na téma Znalectví malby. Přednáší doc. PhDr. Martin Zlatohlávek, Ph.D. Seminář se koná od 15.30 v učebně P10.


6. dubna 2018

Facebook jako nástroj moderní komunikace univerzity

Workshop je vhodný pro ty, kdo spravují nebo spolupracují na správě profilů, které reprezentují jednotlivé fakulty, obory, katedry apod. na UK, nebo s nimi úzce souvisí. Absolvování předchozího workshopu není k účasti nutné.


7. dubna 2018

Setkání s Hejného metodou

Konference bude zaměřena na prezentaci a sdílení osobních zkušeností učitelů od MŠ po 2. st. ZŠ s vyučováním matematice Hejného metodou.


8. dubna 2018

Vernisáž výstavy Obrazy bez domova

Studenti FHS UK, z. s., srdečně zvou na vernisáž výstavy Obrazy bez domova, která proběhne 8. 4. 2018 v 17 hodin v Rock Café (Národní 20, Praha 1), a jejíž autorkou je sociální antropoložka Mgr. Barbora Bírová. Vernisáž zahájí děkanka Fakulty humanitních studií UK Ing. arch. Mgr. Marie Pětová, Ph.D., poté bude následovat slovo autorky. Výstavu si v Rock Café budete moci prohlédnout až do 30. 4. 2018.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.