Helena Stinglová • foto: red. • 18. července 2013

Na příměstském táboře FTVS UK děti nejvíc baví neobvyklé sporty

„Nejdříve se pěkně protáhneme, to je důležité, abychom si neublížili,“ radí studentka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK Bc. Markéta Skřivánková skupince dětí v tělocvičně. Právě se totiž chystají hrát badminton a stolní tenis na příměstském sportovním táboře organizovaném FTVS UK ve spolupráci se studenty, kteří zde působí jako lektoři.

Dětský tábor se koná v pěti prázdninových týdenních termínech, všechny přihlášené čeká celý týden strávený různými sporty. „Byl jsem tady i loňské léto. Baví mě to. Hráli jsme tenis, rugby, basketbal, beach volejbal, házenou, i lakros. Nejvíc jsem si užil rugby,“ usmívá se osmiletý Šimon Machat.

Právě rugby nebo třeba orientační běhy baví děti na táboře nejvíc. K těmto sportům se totiž jinak příliš nedostanou. Možnost vyzkoušet si něco nového je tak pro ně vždy velkým zážitkem.

Kromě rozličných druhů míčových her si všichni užijí i atletiku, vyzkoušejí si orientační běh nebo třeba minigolf. Letos se navíc na fakultě otevřel i nový lanový park, kde mohou děti zdokonalit svou obratnost. Tábor se koná v areálu fakulty na pražském Veleslavíně, na jeden z pěti dnů každého cyklu připravili lektoři různé hry také v nedaleké Divoké Šárce a v parku Ladronka.

O malé sportovce se starají studenti FTVS UK. Všichni mají zkušenosti s prací s dětmi, vědí proto přesně, jak nejlépe se o ně starat a zároveň jak zajistit to, aby si každý den na FTVS UK naplno užily. „Odmalička trénuji tenis, nejdřív jsem já sama hrála závodně, později jsem začala trénovat malé děti. Všichni, co jsme tady jako lektoři, jsme byli vybráni proto, že s podobnou prací už máme zkušenosti,“ vysvětlila Markéta Skřivánková.

Každý týden se tábora účastní zhruba šest desítek dětí. Ty jsou pak rozděleny do několika skupin podle věku. Letošní, již druhý ročník příměstských sportovních táborů na FTVS UK, je téměř zaplněn. Omezený počet volných míst je však stále k dispozici, pokud chcete přihlásit svého potomka, kontaktujte .

V případě dotazů ohledně příměstského sportovního tábora FTVS UK se obracejte na Mgr. Josefa Dvořáka: (tel: +420 220 172 412)

Termíny táborů:

8.–12. 7. 2013

15.–19. 7. 2013

5.–9. 8. 2013

12.–16. 8. 2013

19.–23. 8. 2013




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.