Martin Augustin (EUHL); red. • foto: red. • 21. listopadu 2014

UK se raduje už ze třetího vítězství v řadě v Evropské univerzitní hokejové lize

V minulém týdnu se hokejový výběr Univerzity Karlovy musel vyrovnat hned se dvěma soupeři v Evropské univerzitní hokejové lize (EUHL). Nejdřív v pondělí 10. listopadu těsně porazil na stadionu v Uherském Hradišti výběr Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně 6:5, o den později na Slovensku rozstřílel vysoko, 8:2, tým Gladiators Trenčín složený ze studentů tamních vysokých škol.

Hokejovému týmu UK se v evropské univerzitní lize daří. Za sebou už má třetí vítězství (ilustrační foto).

Hokejovému týmu UK se v evropské univerzitní lize daří. Za sebou už má třetí vítězství (ilustrační foto).

Zápas v Uherském Hradišti měl velmi dramatický vývoj. Tým UK začal duel výborně, po první třetině vedl 3:0, v úvodu druhé části dokonce 5:0. Domácí si však poté vzali time-out, vyměnili brankáře a začali postupně stahovat náskok pražského výběru. V 51. minutě se dokonce přiblížili na rozdíl jediného gólu, dál se však už nedostali. Zápas tak skončil vítězstvím UK Praha nad týmem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně 6:5.

Den po zápase v Uherském Hradišti odcestovali hokejisté UK do Trenčína. Zápas proti místním Gladiátorům jasně opanovali a do Prahy se vrátili s vítězným skóre 8:2. Domácí vysokoškoláci přitom drželi krok alespoň výsledkově více než polovinu zápasu. Rozhodující moment duelu přišel až v závěrečných třech minutách prostřední periody, kdy se postupně prosadili hráči UK Vostracký, Hučko a Alexa, a za stavu 5:1 pro UK bylo prakticky hotovo. V závěrečné třetině pak pražský celek už jen navýšil své vedení o tři branky a domácí v poslední minutě lehce upravili nepříznivé skóre. Týmy se tak nakonec rozešly za stavu 8:2.

  • UK Praha – Gladiators Trenčín 8:2 (1:0, 4:1, 3:1)

  • UK Praha – UTB Zlín 6:5 (3:0, 3:3, 0:2)

V novém ročníku Evropské univerzitní hokejové ligy bojuje o vítězství devět týmů z České republiky, Slovenska a Rakouska, které tvoří hokejisté studující na vysokých školách.


AKADEMICI PLZEŇ – Západočeská univerzita v Plzni, Lékařská fakulta UK v Plzni

DIPLOMATS PRESSBURG – Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, Vzdelávací a konzultačný inštitút v Bratislave

GLADIATORS TRENČÍN – Vysoká škola manažmentu – City University, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka

PANEUROPA KINGS – Paneurópska vysoká škola PEVS, Bratislava

SLAVIA STU – Slovenská technická univerzita v Bratislave

UHT DUKES GRAZ – Karl-Franzens-Universität Graz, Technische Universität Graz, Medizinische Universität Graz, Montanuniversität Leoben

UMB BANSKA BYSTRICA– Univerzita Mateja Bela, Banská Bystrica

UK PRAHA – Univerzita Karlova, Praha

UTB ZLÍN – Univerzita Tomáše Bati, Zlín




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.