foto: archiv Barbory Špádové • 9. prosince 2014

Barbora Špádová

Vedle toho, že studuje český a německý jazyk a literaturu na Filozofické fakultě UK, také výborně zpívá a hraje na flétnu. A svůj hudební talent Barbora Špádová rozhodně neskrývá. Zájemci si její muzikálnost mohou užít hned v několika různých polohách. Trošku odvázaně působí spolu s pánským doprovodem v alternativní kapele Přetlak věku, kde její příčné flétně a zpěvu dělají společnost baskytara a zpěv Marka Šťastného, bicí Václava Haase a také trumpeta a zpěv Josefa Hřebena.

Do klidnějších a melancholičtějších poloh se dostává spolu s Václavem Haasem a s kytaristou Václavem Müllerem v kapele Václavova hudba.

Svůj soprán pak rozeznívá pod vedením klatovské sopranistky Terezy Hammerschlagové v komorním ženském sboru Andantino, současně i pod vedením klatovského muzikologa a varhaníka Víta Aschenbrennera v komorním smíšeném sboru Kolegium pro duchovní hudbu Klatovy.

A aby její flétna a hlasivky nezahálely, vystupuje rovněž jako příležitostný host s vokálně-instrumentální skupinou Zebedeus, která se soustředí na interpretaci spirituálů a vlastních autorských písní.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.