prof. RNDr. Petr Solich, CSc.; Helena Zdráhalová • foto: archiv FaF UK • 4. února 2015

Mezi nejvlivnější analytické chemiky světa se zařadila i Lucie Nováková z hradecké farmacie

Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové může oslavovat. Do žebříčku čtyřiceti nejvlivnějších analytických chemiků do 40 let (Top 40 Under 40) za rok 2014, který vyhlásil časopis The Analytical Scientist, se dostala i doc. PharmDr. Lucie Nováková, Ph.D., z katedry analytické chemie FaF UK.

Lucie Nováková ve své laboratoři

Lucie Nováková ve své laboratoři

Docentka Lucie Nováková již mnoho let pravidelně publikuje v nejlepších světových analyticky orientovaných časopisech, přednáší na vrcholných světových setkáních v oblasti separačních metod (např. na kongresu HPLC 2013 v Amsterodamu) a její současný počet RIV bodů (za léta 2009 až 2013) dosáhl úctyhodného čísla, přes 1700.

O mezinárodním uznání její práce svědčí i to, že ji nedávno požádala redakce odborného časopisu s celosvětovým působením LCGC, The Column, aby vyjádřila své názory na současné světové trendy v oblasti bioanalytických metod a přípravy biologických vzorků k analýze.

Docentka Lucie Nováková několikrát zopakovala, že dostat se do takto prestižního seznamu vědeckých osobností je pro ni velikou ctí. „Velmi si toho vážím. Většinu vědců, kteří se do žebříčku dostali, znám osobně z mezinárodních kongresů. Jsou to lidé, kteří mě inspirují a kterých si vážím. Pod vedením některých z nich jsem mohla dokonce pracovat a učit se od nich. Je pro mě obrovská čest, že jsem se spolu s nimi dostala do jednoho žebříčku. Je velmi motivující, když vás ocení lidé i v mezinárodním měřítku. Ujišťuje to člověka, že to, co dělá, dělá správně,“ usmívala se vyznamenaná vědkyně.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.