Helena Zdráhalová • foto: Thinkstock; unicup.org • 3. dubna 2015

Pražské univerzity budou bojovat ve Fotbalové bitvě o pohár z černé oceli

Sportovní fanoušci, pozor! Chystá se Fotbalová bitva. První ročník turnaje, ve kterém se proti sobě postaví týmy čtyř pražských univerzit, rozburácí atletický stadion pražské Slavie už 14. dubna. Svůj výběr do soutěže posílá i Univerzita Karlova.

Turnaj prověří studenty pražských univerzit, jak jsou na tom s fotbalem (foto: Thinkstock)

Turnaj prověří studenty pražských univerzit, jak jsou na tom s fotbalem (foto: Thinkstock)

Vedle studentů Univerzity Karlovy na turnaji obují kopačky také jejich kolegové z Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické. V prvním kole soutěže UK poměří svoje síly s výběrem VŠE, úspěšnější tým se pak o celkové prvenství ve Fotbalové bitvě utká s vítězem duelu ČVUT versus ČZU.

„Fotbalová bitva tady ještě nebyla. Vzhledem k tomu, že v západní Evropě mají univerzitní sporty a meziuniverzitní klání velkou popularitu, říkali jsme si, proč něco takového neuspořádat také u nás,“ podotkl hlavní organizátor turnaje Ing. Ondřej Hájek.

Martin Bundil vytvořil pro Fotbalovou bitvu zcela unikátní pohár z černé oceli (foto: unicup.org)

Martin Bundil vytvořil pro Fotbalovou bitvu zcela unikátní pohár z černé oceli (foto: unicup.org)

Fotbalisté mají skutečně o co bojovat. Kromě velké slávy, kterou získají mezi svými kolegy z univerzity, dostane vítěz pohár UniCup, jejž vytvořil umělecký kovář Martin Bundil. Ten také připravil pamětní plakety pro všechny zúčastněné týmy. „Martin je asi nejznámějším kovářem v České republice, který se specializuje na vytváření kovaných cen a trofejí. Vyrobil už mnoho cen pro sportovce – třeba pro Petru Kvitovou, Radka Štěpánka, dokonce i pro Mikea Tysona. Je pro nás velkou ctí a zadostiučiněním, že se Martin pro turnaj tak nadchl a pohár s plaketami pro nás vyrobil,“ zdůraznil Ondřej Hájek.

Pohár UniCup je svým zpracováním unikátní: umělec jej vytvořil z černé oceli, kterou musel zahřát na 1200 stupňů Celsia, a ještě zatepla do ní vytlačit strukturu. Pohár navíc opatřil zlatou patinou. Celá práce mu dohromady zabrala 14 hodin.

Kromě sportovců si na své přijdou i fotbaloví fanoušci. Vedle sledování turnaje se budou moci zabavit bohatým doprovodným programem. „Fanoušci se mohou těšit samozřejmě především na fotbalové souboje jednotlivých univerzit, které by vzhledem k tomu, že týmy jsou hodně vyrovnané, měly být zajímavé. Zábavu si ale také užijí s dýdžejem, který na stadionu bude hrát, a těšit se mohou i na dobré jídlo, fotokoutek a face painting. Zahrát si budou moci stolní fotbálek nebo americkou hru beer pong,“ připomněl Ondřej Hájek.

Bitva vypukne v úterý 14. dubna už o půl třetí odpoledne. Finálový zápas se pak bude konat od 18.30 hodin. Po skončení turnaje se sportovci i fanoušci budou moci připravenými autobusy přesunout na afterparty do hudebního klubu Hany Bany. Během ní dojde také k oficiálnímu vyhlášení vítězů turnaje.

Vstupenka na Fotbalovou bitvu stojí v předprodeji 120 korun, na místě 160 korun. Studenti a zájemci o turnaj z UK si je mohou objednávat na e-mailové adrese a vyzvednout pak přímo ve škole.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.