PaedDr. Jan Hruša, CSc. • foto: archiv autora • 22. prosince 2016

FTVS UK uspořádala pro všechny zájemce goalballový den

V listopadu pořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK ve spolupráci se sportovním klubem Perun informační akci o paralympijském sportu goalball pro zrakově postižené.

V goalballu se proti sobě utkají dvě tříčlenná družstva. Hraje se v tělocvičně na volejbalovém hřišti, branky jsou velké přes celou šířku hřiště. Cílem hry je vstřelit hodem více gólů než soupeř. Podmínkou je, že míč musí dopadnout na zem před vyznačeným územím. Navíc hráči používají klapky na oči, aby se vyrovnal stupeň zrakového postižení. K určení pozice míče na hřišti využívají sluch, proto jsou uvnitř míče rolničky, které při jeho pohybu zvoní.

Cílem této propagační akce bylo oslovit studenty UK i co nejširší veřejnost a seznámit je s touto netypickou a zajímavou hrou. Každý účastník měl také možnost si goalball osobně vyzkoušet. V průběhu celého dne proběhly i exhibiční ukázky zápasů s hráči, kteří hrají goalballovou ligu, včetně českých reprezentantů.

Na organizaci se podíleli studenti FTVS UK, velkou skupinu hráčů tvořily zrakově postižené děti ze školy Jaroslava Ježka.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.