Daniel Pražák • foto: FOTOREPO.cz • 27. prosince 2016

Svatoštěpánské setkání Klubu Alumni proběhlo v kostele Panny Marie Vítězné

Na svátek svatého Štěpána se v odpoledních hodinách konalo tradiční setkání Klubu Alumni UK, tedy zaměstnanců, přátel a absolventů Univerzity Karlovy a také univerzity třetího věku. Tentokrát se sraz uskutečnil v kostele Panny Marie Vítězné a svatého Antonína Paduánského v Karmelitské ulici na Malé Straně. Významný raně barokní kostel proslul zejména soškou Pražského Jezulátka.

Zástupce řádu karmelitánů pozdravil návštěvníky v zaplněném kostele. Krátce pohovořil o historii budovy a také o řádu bosých karmelitánů. Ten má na starosti péči o sošku Pražského jezulátka, které se po revoluci vrátilo zpět do kostela. Setkání alumni zahájil profesor Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy, a všem popřál klidné vánoční svátky. Následně kostel rozezněly koledy, jež dokreslily sváteční atmosféru odpoledne. Hlavním bodem setkání pak byl odborný výklad, kterého se ujal profesor Jan Royt, prorektora Univerzity Karlovy. Hovořil o zdejším kostele, jeho historii a symbolice obrazů, které si zde návštěvníci mohou prohlédnout.

Účastníci si pochvalovali zejména milou vánoční atmosféru a také řadu zajímavostí, které měli možnost se o tomto slavném pražském kostele dozvědět.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.