Helena Zdráhalová • foto: red. • 27. října 2017

Kandidátem na funkci děkana 3. lékařské fakulty UK se stal kardiolog Widimský

Akademický senát 3. lékařské fakulty UK vyslovil důvěru kardiologovi profesoru Petru Widimskému. Na svém mimořádném zasedání ho ve středu 25. října zvolil za kandidáta na funkci děkana fakulty.

Profesor Petr Widimský patří mezi nejvýznamnější světové kardiology​

Profesor Petr Widimský patří mezi nejvýznamnější světové kardiology​

O úřad se ucházeli dva zájemci. Vedle profesora Petra Widimského to byla profesorka Lucie Bankovská Motlová. Dáma však tentokrát přednost nedostala. „Na mimořádném zasedání bylo přítomno jedenatřicet senátorů, šestadvacet z nich hlasovalo pro pana profesora Widimského, pět senátorů volilo paní profesorku Lucii Bankovskou Motlovou,“ shrnul výsledky hlasování předseda senátu doktor Marek Vácha.

Rozhodnutí senátu musí nyní vyhodnotit rektor UK profesor Tomáš Zima. Nový děkan by se měl funkce ujmout 1. února příštího roku, kdy vyprší čtyřletý mandát stávajícímu šéfovi fakulty profesoru Michalu Andělovi.

Profesor Widimský je v současné době přednostou III. interní kardiologické kliniky 3. lékařské fakulty UK a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a proděkanem pro vědu a akademické postupy 3. LF UK. Profesor Widimský patří mezi nejcitovanější české vědce, v roce 2011 obdržel nejvyšší české vědecké vyznamenání Česká hlava za celosvětový přínos v oblasti způsobu léčby akutního infarktu myokardu.

Volební program profesora Petra Widimského si můžete přečíst ZDE, jeho životopis ZDE.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.