Marcela Uhlíková • foto: Hrabáková, Svoboda (MFF UK) • 9. listopadu 2017

Děkanský den využili „matfyzáci“ a „matfyzačky“ k pohybu

Již popáté prokázali studenti i pedagogové, že odbornost a sportovní duch se navzájem nevylučují, ba právě naopak.

V areálu Sportovního centra UK v Hostivaři to ve středu 8. listopadu vypadalo jako na soustředění vrcholových sportovců před veledůležitou událostí. A to si přitom studenti a pedagogové Matematicko-fyzikální fakulty UK přišli „jen“ aktivně oddechnout od každodenního drilu, zasportovat. Snad každý, kdo dorazil a měl zdravé ruce a nohy, se stal účastníkem některého z turnajů v sálových sportech. Soutěžilo se ve volejbale, florbale, badmintonu, tenise i stolním tenise a úporné boje byly svedeny též nad šachovnicemi či na tatami. Méně soutěživí jedinci a sportovci-rekreanti si mohli vyzkoušet další aktivity, jako byly volné plavání, řízení kajaku, cvičení s hudbou, TRX (závěsný systém umožňující cvičit s váhou vlastního těla) nebo fitness. 

Na Děkanském sportovním dnu samozřejmě nemohl chybět prof. RNDr. Jan Kratochvíl, CSc., děkan fakulty, příkladně sám ve sportovním. Těsně před svým prvním tenisovým zápasem ve čtyřhře v rámci herního víceboje, kdy proti sobě stanulo vedení fakulty a studenti, neskrýval nadšení z masy sportujících studentů: „Účast je rekordní, je to skvělé! Právě ‚matfyzáci a matfyzačky‘ se potřebují po hrbení nad klávesnicí narovnat a rozhýbat. Včetně mě,“ usmíval se a připustil, že v žádném sportovním odvětví se necítí silným: „Sportuji pro radost. Hlavně žádné zranění!“ O tom, že pedagogové to myslí s tělocvikem opravdu vážně, svědčí i fakt, že katedra geofyziky postavila celý volejbalový tým.

Pokud se někomu zdá, že sport a Matematicko-fyzikální fakulta UK jdou trochu mimo sebe, neví, že mezi studenty a absolventy fakulty (která 1. září oslavila 65 let od svého vzniku) jsou třeba mistři republiky v šermu fleretem, vodním slalomu, dvojskifu, a dokonce medailisté z mistrovství světa v orientačním běhu. Dost možná právě proto, že je fakulta rozeseta rovnou na pěti místech v Praze (na Malé Straně, Karlově, v Karlíně, Troji a Hostivaři), musejí mít „matfyzáci“ skvělou fyzičku. A toto tvrzení beze zbytku i během lítých bojů v rámci Děkanského sportovního dne potvrdili…

Výsledky Děkanského sportovního dne zde.






Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.