Marcela Uhlíková • foto: LF HK • 22. listopadu 2017

Mladí lékařští vědci se sejdou na konferenci v Hradci

Lékařská fakulta UK v Hradci Králové pořádá ve dnech 23.–24. listopadu již 14. ročník Mezinárodní lékařské postgraduální konference.

Foto ze 13. ročníku Mezinárodní lékařské postgraduální konference v r. 2016

Akce představí to nejlepší z fakultních konferencí z deseti zemí Evropy. Jejím cílem je umožnit postgraduálním studentům z lékařských fakult mezioborová setkání a také zhodnotit kvalitu jejich vědeckých prací. Tu bude posuzovat devítičlenná mezinárodní porota, jež do Hradce Králové přijede ze sedmi evropských zemí. „Pro řadu mladých odborníků jde o skvělou příležitost, jak si vyzkoušet a prověřit svoje schopnosti,“ vysvětluje prof. MUDr. RNDr. Miroslav Červinka, CSc., děkan Lékařské fakulty v Hradci Králové, a dodává: „Mladí vědci, pro které se po dobu konference stává jednacím jazykem angličtina, si tak před svými kolegy vyzkouší a prověří své schopnosti při vystoupeních, při formulování a obhajobě vlastních myšlenek a při objevování dalších možných úhlů pohledu na danou problematiku.“  

Na 14. ročník Mezinárodní lékařské postgraduální konference je přihlášeno 33 studentů doktorských studijních programů, všichni prošli náročným výběrem na domovských fakultách, většinou jde o vítěze fakultních vědeckých konferencí. Na autory vítězných prací čeká finanční odměna.

Vědecký program konference zde.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.