Kamila Kohoutová • foto: Luboš Wišniewski • 28. listopadu 2017

Práci, brigádu nebo stáž nabídl studentům Veletrh Absolvent

Stovky návštěvníků Karolina spojil v úterý 28. listopadu stejný cíl – najít vysněnou práci. Zájemce o stálé zaměstnání, brigádu nebo stáž uvítal Veletrh pracovních příležitostí Absolvent 2017.

Veletrh Absolvent v letošním roce nabídl více než čtyřicet stánků vystavovatelů ze státního, soukromého i neziskového sektoru. Na své si letos poprvé mohou přijít i studenti nižších ročníků. Novinkou tohoto ročníku je široká nabídka stáží a brigád. „Momentálně mám praxi v advokátní kanceláři,“ prozradil student Právnické fakulty Lukáš Penc a dodal: „Jsem ale v posledním ročníku a studium dokončím v polovině příštího roku. Když jsem dostal e-mail s pozvánkou na veletrh, zaujala mě a přišel jsem se podívat. Zatím nevím, jestli budu v právnické praxi pokračovat, takže jsem se přišel podívat na společnosti, které mají s právem něco společného.“

Na Veletrh vyrazily také dvě kamarádky z Filozofické fakulty Anastasia a Ekaterina. „Vystudovala jsem lingvistiku na Filozofické fakultě, zatím ale nemám práci. Přišly jsme se podívat na zdejší nabídku pracovních příležitostí,“ vysvětlila Anastasia. „Já jsem v posledním ročníku, zbývá mi už jenom dokončit diplomovou práci, takže se začínám porozhlížet, co dál. Veletrh se nám opravdu líbí, všichni jsou zde velmi milí a vstřícní, získaly jsme hned několik kontaktů na potenciální zaměstnavatele,“ uzavřela Ekaterina.

Návštěvníci veletrhu se mohli zúčastnit také některé z mnoha přednášek zaměřených na rozvoj kariéry a podnikání i prezentací jednotlivých společností, které celý den probíhaly v Modré a Zelené posluchárně v Celetné ulici.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.