Josef Vošahlík; red. • foto: Aneta Procházková • 4. prosince 2017

Fanoušci si užili gólovou přestřelku hokejistů UK Praha a Academics Pilsen

Až čtyři minuty před koncem utkání rozhodli hokejisté UK Praha, že se i tentokrát budou radovat z vítězství v dalším kole Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL). V zápase plném zvratů a skvělého hokeje se 24. listopadu na stadionu HC Hvězda Praha utkali s týmem Academics Pilsen.

Plzeňský tým byl silný soupeř, reprezentace UK se ale nedala zastrašit

Plzeňský tým byl silný soupeř, reprezentace UK se ale nedala zastrašit

Do utkání lépe vstoupili Akademici. V první minutě dvakrát vyzkoušeli pozornost Matěje Olivy střežícího branku Univerzity Karlovy a už v čase 1:26 otevřel skóre Václav Polívka po přihrávce lídra kanadského bodování soutěže Jakuba Faschingbauera, 0:1. První gól v síti rychle probral domácí hráče, kteří začali více útočit. Jenže Jakub Frček v brance Akademiků všechny střely dobře viděl a nenechal se překvapit. Až v šestnácté minutě využil domácí Marek Pulkrab zmatku před brankou hostů a útok přesně zakončil, 1:1. O minutu později otočil skóre ve prospěch UK Petr Novák, 2:1.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve stejném rozpoložení, v jakém končily první část. Univerzita Karlova tlačila na soupeře, vytvářela si šance a Akademici zase čekali na rychlé brejky, ze kterých by trestali nepozornost domácí obrany. Taková situace nastala ve dvacáté páté minutě. Rychlý protiútok dvojice ve složení Jakub Faschingbauer a David Krajhanzl skončil vyrovnávací brankou, 2:2. Za napadení skórujícího Krajhanzla navíc rozhodčí na dvě minuty vyloučili domácího Jana Valdera. Po pěkné individuální akci plzeňského Tomáše Kučery a hákování Libora Bartoše bylo nařízeno trestné střílení ve prospěch Akademiků. Tomáš Kučera na Matěje Olivu vyzrál a střelou mezi betony poslal Plzeň opět do vedení, 2:3. Hostující tým si v pokračující přesilové hře vypracoval i další slibné pozice ke skórování, ale Matěje Olivu se mu překonat nepodařilo. Napětí stoupalo a na ledě to začalo jiskřit. To mělo za následek častější vylučování na obou stranách. Přesilovky však ani jeden z týmů nevyužil. Až ve třiatřicáté minutě se podařilo vyrovnat týmu UK stav utkání na 3:3, když dvojice Štěpán Veselý a Aleš Steklík úspěšně zakončila rychlý protiútok. V pětatřicáté minutě dostal tým UK početní výhodu pět proti třem, ale plzeňskou branku nijak významně neohrozil.

Do třetí třetiny vstoupil domácí tým přesilovkou pět proti čtyřem. Ani tuto početní výhodu však hráči UK nedokázali využít. Naopak z první velké šance na druhé straně Akademici vytěžili, co se dalo, a Matyáš Kubík zvýšil na 3:4. O tři minuty později bylo opět srovnáno po nádherné akci Krištofa Špičana, který vjel osamocený mezi čtyři plzeňské obránce a dokázal úspěšně zakončit, 4:4. Minutu po vyrovnání se provinili proti pravidlům hned dva hráči UK a Akademici Plzeň hráli přesilovky. V padesáté třetí minutě dokonal obrat domácího týmu střelou z vrcholu kruhu Lukáš Kukačka, 5:4. Akademici se ale odmítali vzdát a o minutu později znovu vyrovnali, 5:5. Skóre se pak změnilo o tři minuty později. Po aktivním napadání Petra Nováka a Aleše Hyršla dostal naservírovaný puk před prázdnou branku kapitán domácích Tobiáš Slavíček a svůj tým dostal zpět do vedení, 6:5. Akademici chtěli opět vyrovnat, a nasměrovali proto veškeré síly do útoku. V padesáté osmé minutě však využil chyby plzeňského obránce na modré Krištof Špičan, který zařídil v rozhodujících minutách vůbec poprvé za celé utkání svému týmu vedení o dvě branky, 7:5. Dvě minuty před koncem rozhodčí vyloučili domácího Václava Krudence a hostujícího Martina Muchku a utkání se dohrávalo ve čtyřech hráčích na obou stranách. Čtyři vteřiny před koncem pak pečetil výsledek zápasu střelou do odkryté branky Marek Pulkrab, 8:5.

Jak viděli zápas trenéři obou týmu?

Pavel Brendl (UK Praha)

„Zápas byl divácky velmi atraktivní. Začátek utkání byl z našeho pohledu velmi špatný, nevstoupili jsme do něj dobře, ale od poloviny první třetiny jsme se zvedli a začínali jsme stav pomalu otáčet. Začátek druhé třetiny znovu nebyl dobrý, opět jsme dostali zbytečné dva góly. Ale jinak si myslím, že jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli.


Jakub Koreis (Academics Pilsen)

Tým Univerzity Karlovy byl dnes nejlepším mužstvem, s jakým jsme se v této sezoně zatím potkali. Má velikou kvalitu. Dnes jsme předvedli náš nejlepší výkon v sezoně a ukázali si cestu, jakou bychom chtěli hrát. Když dokážeme přenést dnešní způsob hry do následujících utkání, dokážeme hrát s kýmkoli.




Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.