red. • foto: FSV UK • 7. prosince 2017

Katedra evropských studií FSV UK oslavila dvacetiny

Ve čtvrtek 30. listopadu oslavila Katedra evropských studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy dvacáté výročí svého založení. U této příležitosti proběhla ve Vlasteneckém sále Karolina mezinárodní konference Dvacet let studia západní Evropy a evropské integrace na FSV UK, kterou zahájil rektor Univerzity Karlovy prof. Tomáš Zima.

Katedra evropských studií byla založena roku 1997 na FSV UK a již dva roky po svém založení získala prestižní ocenění Jean Monnet Centre of Excellence in European Studies, a to jako první akademická instituce ve střední a východní Evropě. Dnes katedra nabízí širokou škálu bakalářských a magisterských kurzů zabývajících se historií, politickým a právním systémem či sociálním, ekonomickým a kulturním vývojem zemí západní Evropy. Od roku 2001 nabízí zájemcům o studium také francouzskou specializaci, která nabízí podrobný náhled na francouzskou moderní historii, politiku či kulturu. V roce 2007 byla na podobném principu spuštěna také britská specializace.

Konferenci k dvacátému výročí spolupořádal Institut J. Delorse, nezávislý thinktank sídlící v Paříži. O budoucnosti evropské integrace přijeli na konferenci debatovat také významní zahraniční hosté – bývalý italský premiér Enrico Letta, Julie Smith, Wolfgang Wessels nebo Christian Lequesne.





Velikost písma A A A

Nahoru
Tisk PDF verzeTextová verze

© 2012 Univerzita Karlova
Ochranná známka
Kontakty

REDAKCE
E-mail: forum@cuni.cz
Tel.: 224 491 394
Ovocný trh 3-5, 116 36 Praha 1


ISSN 1214-5726     Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.