Řízek, nebo salát? Jak na správnou výživu, poradí specialisté na FTVS UK ****************************************************************************************** * Řízek, nebo salát? Jak na správnou výživu, poradí specialisté na FTVS UK ****************************************************************************************** Také jste do nového roku vkročili se seznamem předsevzetí? Jestli jedním z nich bylo i to, zdravěji stravovat, na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK vám poradí, jak na to. Stačí se o výživě a výživovém poradenství, určeného široké veřejnosti. Ocení ho lidé zabývající se tematikou výživy pouze z vlastního zájmu i ti, kteří se oboru profesně. Během dvou několikadenních bloků se plně připraví na práci výživového poradce, k sestavit jídelníček na míru. Jak uvedla vedoucí projektu PhDr. Klára Coufalová, Ph.D., z F projevili zájem i profesionální kuchaři a restauratéři, aby se poučili v tom, jak sestavit své podniky, tak i osobní a kondiční trenéři nebo učitelé „Účastníci si projdou teorií i praxí. Věnovat se budou základům výživy – sportovní a klini potravinářství, základům fyziologie, biochemie. V laboratoři si vyzkoušejí různé metody an složení a další diagnostické nástroje pro sestavování jídelníčku opravdu na míru. Budeme p výživovými programy a databázemi,“ nastínila Klára Coufalová. Do kurzu není potřeba vstupovat s žádnými hlubšími předchozími znalostmi, vše podstatné se přímo během něj. Vyučovat se bude ve dvou blocích v areálu fakulty na pražském Veleslavíně se uskuteční od 25. do 28. ledna, druhý od 1. do 4. února. Účastníkům se budou věnovat spe problematiku, kteří působí na FTVS UK. Na závěr kurzu je čeká zkouška – kdo ji úspěšné slo osvědčení o absolvování. Projektem lze projít i v rámci rekvalifikace. Kurz stojí 7500 kor možné se na něj hlásit [ URL "https://www.ftvs.cuni.cz/FTVS-1619.html"] .